foto: Edijs Pālens/LETA
Kapteinis Kaspars Daugaviņš arī šogad nespēlēs pasaules čempionātā; zināmi spēlētāji, kuri dodas uz Slovākiju
Veselības likstu dēļ Kaspars Daugaviņš spiests izlaist jau otro pasaules čempionātu pēc kārtas.
Hokejs
2019. gada 8. maijs, 13:04

Kapteinis Kaspars Daugaviņš arī šogad nespēlēs pasaules čempionātā; zināmi spēlētāji, kuri dodas uz Slovākiju

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš nevarēs palīdzēt valstsvienībai pasaules čempionātā, apstiprināja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Edgars Gaross.

Daugaviņš treniņā pēc pārbaudes spēlēm ar Krieviju guva potītes savainojumu. Otrdien viņš tikai nedaudz bija uz ledus, tāpat arī trešdien pēc pāris minūtēm paslidošanas uzbrucējs atstāja treniņu.

Arī pērn veselības likstas liedza Latvijas izlases kapteinim piedalīties planētas meistarsacīkstēs.

Latvijas hokeja izlases atklātais treniņš pirms došanās uz pasaules čempionātu

Latvijas Hokeja izlases kandidātu pēdējais publiskais treniņš iepirkšanās un izklaides centra "Akropole" ledus arēnā pirms došanās uz Pasaules čempionātu hokejā ...

gallery icon
19

Latvijas hokeja izlases sastāvā Daugaviņš spēlējis deviņos pasaules čempionātos, kā arī 2010. un 2014. gada olimpisko spēļu turnīros.

Tikmēr uz ledus atgriezās un pilnvērtīgi trenējās cits uzbrucējs Teodors Bļugers, kamēr Edgars Kulda nekāpa uz ledus, tādējādi planētas meistarsacīkstes viņam ies secen.

Kā pēc treniņa paziņoja LHF ģenerālsekretārs, uz pasaules čempionātu dosies tie hokejisti, kuri trešdien piedalījās treniņā, bet Slovākijā valstsvienībai pievienosies arī vārtsargs Elvis Merzļikins.

Latvijas izlases hokejisti pirms Pasaules čempionāta aizvada pārbaudes maču ar Krieviju

Latvijas vīriešu hokeja izlase, turpinot gatavoties pasaules čempionātam, šodien "Arēnā Rīga" pārbaudes mačā ar rezultātu 2:4 (2:0, 0:1, 0:3) piekāpās ...

gallery icon
30

Tādējādi Latvijas izlase uz pasaules čempionātu dosies ar trim vārtsargiem, astoņiem aizsargiem un 14 uzbrucējiem.

Latvijas krāsas augstākajā divīzijā šogad pārstāvēs vārtsargi Merzļkins, Kristers Gudļevskis un Gustavs Dāvis Grigals, aizsargi Uvis Balinskis, Kristaps Zīle, Kristaps Sotnieks, Ralfs Freibergs, Artūrs Kulda, Oskars Cibuļskis, Jānis Jaks un Edgars Siksna, kā arī uzbrucēji Rodrigo Ābols, Miks Indrašis, Rihards Bukarts, Gints Meija, Oskars Batņa, Emīls Ģēģeris, Mārtiņš Dzierkals, Rihards Marenis, Lauris Dārziņš, Roberts Bukarts, Ronalds Ķēniņš, Teodors Bļugers, Rūdolfs Balcers un Toms Andersons.

Latvijas hokeja izlases kandidātu pirmais koptreniņš pirms 2019. gada pasaules čempionāta

Latvijas hokeja izlases kandidātu pirmais koptreniņš pirms 2019. gada pasaules čempionāta.

gallery icon
103

Jau ziņots, ka dažādu iemeslu dēļ par vietu valstsvienībā šopavasar necīnījās Andris Džeriņš, Miķelis Rēdlihs, Mārtiņš Karsums, Jānis Kalniņš un Ivars Punnenovs.

Latvijas nacionālā izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, aizvadīja sešas pārbaudes spēles "Euro Hockey Challenge" turnīra ietvaros.

Vispirms Latvija viesos ar 3:2 uzvarēja un 0:2 piekāpās Francijai, pēcāk pašmāju hokejisti "Arēna Rīga" uzvaras dalīja uz pusēm (2:4 un 2:1) ar spēcīgo Krievijas izlasi, bet pagājušajā nedēļā izbraukumā ar 1:4 un 0:2 atzina Šveices pārākumu.

Pasaules čempionāts Slovākijā sāksies piektdien, bet Latvijas valstsvienība Bratislavā tiksies ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas nacionālajām izlasēm. Iekļūstot četru labāko komandu pulkā, izlase garantēs dalību ceturtdaļfinālā.

Latvijas hokeja izlase prezentē pārbaudes spēļu jaunās formas

16. aprīlī tirdzniecības un izklaides centrā "Akropole" norisinājās Latvijas hokeja izlases jaunās formas prezentācija.

gallery icon
34

Latvijas hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātā:

vārtsargi - Elvis Merzļikins (Kolumbusas "Blue Jackets", NHL), Kristers Gudļevskis (Rīgas "Dinamo"), Gustavs Dāvis Grigals (Aļaskas-Fērbenksas Universitāte, NCAA);

aizsargi - Uvis Balinskis, Kristaps Zīle, Kristaps Sotnieks (visi - Rīgas "Dinamo"), Ralfs Freibergs (Zlīnas "PSG Berani", Čehija), Artūrs Kulda (Čerepovecas "Severstaļ", KHL), Oskars Cibuļskis (Hradeckrālovas "Mountfield", Čehija), Jānis Jaks (Amerikas Starptautiskās koledža, NCAA), Edgars Siksna (Karagandas "Sarjarka", VHL);

uzbrucēji - Rodrigo Ābols ("Orebro", Zviedrija), Miks Indrašis (Maskavas "Dinamo", KHL), Rihards Bukarts (Diseldorfas EG, Vācija), Gints Meija, Oskars Batņa, Emīls Ģēģeris, Mārtiņš Dzierkals, Rihards Marenis, Lauris Dārziņš (visi - Rīgas "Dinamo"), Roberts Bukarts (Prāgas "Sparta", Čehija), Ronalds Ķēniņš ("Lausanne", Šveice), Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins", NHL), Rūdolfs Balcers (Otavas "Senators", NHL), Toms Andersons ("Langenthal", Šveice).