foto: Prizma Pārdaugava
Auziņu dzimšanas dienā atskaita no izlases; Daugaviņš un Bļugers atgriezušies uz ledus
Jānis Auziņš tomēr nedosies uz pasaules čempionātu.
Hokejs
2019. gada 8. maijs, 11:21

Auziņu dzimšanas dienā atskaita no izlases; Daugaviņš un Bļugers atgriezušies uz ledus

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš tikai nedaudz piedalījās pēdējā publiskajā ledus treniņā pirms došanās uz pasaules čempionātu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tikmēr atgriezies un treniņu turpina cits uzbrucējs Teodors Bļugers, kamēr Edgars Kulda nav kāpis uz ledus, tādējādi, visticamāk, planētas meistarsacīkstes viņam ies secen.

Daugaviņš treniņā pēc pārbaudes spēlēm ar Krieviju guva potītes savainojumu. Otrdien viņš tikai nedaudz bija uz ledus, tāpat arī trešdien pēc pāris minūtēm paslidošanas uzbrucējs atstāja treniņu.

Latvijas izlases hokejisti pirms Pasaules čempionāta aizvada pārbaudes maču ar Krieviju

Latvijas vīriešu hokeja izlase, turpinot gatavoties pasaules čempionātam, šodien "Arēnā Rīga" pārbaudes mačā ar rezultātu 2:4 (2:0, 0:1, 0:3) piekāpās ...

gallery icon
30

Tāpat uz ledus atgriezies arī Bļugers, kurš pārbaudes spēlē Šveicē guva ķermeņa apakšdaļas savainojumu un otrdienas treniņā vēl nepiedalījās, bet trešdien jau bija atpakaļ ierindā.

Tikmēr Kulda, kurš savainojumu guva pārbaudes spēlē Francijā, trešdien uz ledus nekāpa.

Treniņš norisinās iepirkšanās un izklaides centrā "Akropole". Paredzams, ka pēc tā tiks nosaukts Latvijas vīriešu hokeja izlases sastāvs gaidāmajam pasaules čempionātam.

Latvijas hokeja izlase prezentē pārbaudes spēļu jaunās formas

16. aprīlī tirdzniecības un izklaides centrā "Akropole" norisinājās Latvijas hokeja izlases jaunās formas prezentācija.

gallery icon
34

Savukārt Latvijas Hokeja federācija ziņo, ka no šodienas valstsvienībā darbu neturpina vārtsargs Jānis Auziņš. Zīmīgi, ka Auziņam tieši šodien kļūst 28 gadi.

Latvijas nacionālā izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, aizvadīja sešas pārbaudes spēles "Euro Hockey Challenge" turnīra ietvaros.

Vispirms Latvija viesos ar 3:2 uzvarēja un 0:2 piekāpās Francijai, pēcāk pašmāju hokejisti "Arēna Rīga" uzvaras dalīja uz pusēm (2:4 un 2:1) ar spēcīgo Krievijas izlasi, bet pagājušajā nedēļā izbraukumā ar 1:4 un 0:2 atzina Šveices pārākumu.

Latvijas hokeja izlases kandidātu pirmais koptreniņš pirms 2019. gada pasaules čempionāta

Latvijas hokeja izlases kandidātu pirmais koptreniņš pirms 2019. gada pasaules čempionāta.

gallery icon
103

Pasaules čempionāts Slovākijā sāksies piektdien, bet Latvijas valstsvienība Bratislavā tiksies ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas nacionālajām izlasēm. Iekļūstot četru labāko komandu pulkā, izlase garantēs dalību ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlases kandidātu saraksts:

vārtsargi - Elvis Merzļikins (Kolumbusas "Blue Jackets", NHL), Kristers Gudļevskis (Rīgas "Dinamo"), Gustavs Dāvis Grigals (Aļaskas-Fērbenksas Universitāte, NCAA);

aizsargi - Uvis Balinskis, Kristaps Zīle, Kristaps Sotnieks (visi - Rīgas "Dinamo"), Ralfs Freibergs (Zlīnas "PSG Berani", Čehija), Artūrs Kulda (Čerepovecas "Severstaļ", KHL), Oskars Cibuļskis (Hradeckrālovas "Mountfield", Čehija), Guntis Galviņš ("Ocelari", Čehija), Jānis Jaks (Amerikas Starptautiskās koledža, NCAA), Edgars Siksna (Karagandas "Sarjarka", VHL);

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

uzbrucēji - Rodrigo Ābols ("Orebro", Zviedrija), Miks Indrašis (Maskavas "Dinamo", KHL), Kaspars Daugaviņš (Maskavas "Spartak", KHL), Rihards Bukarts (Diseldorfas EG, Vācija), Edgars Kulda ("PSG Berani"), Gints Meija, Oskars Batņa, Emīls Ģēģeris, Mārtiņš Dzierkals, Rihards Marenis, Lauris Dārziņš (visi - Rīgas "Dinamo"), Roberts Bukarts (Prāgas "Sparta", Čehija), Ronalds Ķēniņš ("Lausanne", Šveice), Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins", NHL), Rūdolfs Balcers (Otavas "Senators", NHL), Toms Andersons ("Langenthal", Šveice).