foto: LETA
Aija Putniņa sezonu noslēdz ar 7+9 un zaudējumu Ungārijas čempionāta finālā
Latvijas izlases basketboliste Aija Putniņa.
Basketbols
2019. gada 2. maijs, 21:33

Aija Putniņa sezonu noslēdz ar 7+9 un zaudējumu Ungārijas čempionāta finālā

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlases basketboliste Aija Putniņa ceturtdien izcēlās ar septiņiem punktiem Ungārijas čempionāta finālsērijas trešajā spēlē, viņas pārstāvētajai Miškolcas DVTK komandai ciešot zaudējumu un noslēdzot sezonu.

DVTK viesos ar rezultātu 53:67 (7:22, 15:9, 11:24, 20:12) piekāpās šosezon Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas finālčetrinieka turnīrā spēlējušajai Šopronas "Uniqua" komandai, kas sērijā līdz trim uzvarām guva virsroku ar 3-0.

Putniņa laukumā pavadīja 35 minūtes un 34 sekundes, šajā laikā grozā raidot divus no četriem divpunktu metieniem un visus trīs soda metienus, bet aizmetot garām savu vienīgo tālmetienu.

Tāpat latvietes kontā bija deviņas atlēkušās bumbas, divas kļūdas, divas piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas summā deva 11 efektivitātes koeficienta punktus.

Putniņa šo sezonu iesāka Spānijas čempionē Salamankas "Perfumerias Avenida", kur gan netika pie lielas lomas, tāpēc gada beigās pievienojās vienam no zināmākajiem Ungārijas klubiem Miškolcas DVTK. Šī komanda bez Ungārijas čempionāta piedalījās FIBA Eirokausā, kur apstājās izslēgšanas turnīra otrajā kārtā.

Ungārijas čempionāta kopvērtējumā ar 22 uzvarām 22 spēlēs pirmā bija Šopronas "Uniqua", kamēr DVTK ar 18 panākumiem ieņēma otro vietu.