foto: AFP/Scanpix
Turīnas "Juventus" astoto gadu pēc kārtas kļūst par Itālijas čempioni
Futbols
2019. gada 20. aprīlis, 22:49

Turīnas "Juventus" astoto gadu pēc kārtas kļūst par Itālijas čempioni

Jauns.lv / LETA

Turīnas "Juventus" komanda sestdien astoto gadu pēc kārtas kļuva par Itālijas čempioni futbolā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Juventus" futbolisti sestdien A sērijas mačā savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:1) uzvarēja Florences "Fiorentina", nodrošinot sev čempiontitulu.

Mājiniekiem gan šis mačs nesākās pārāk labvēlīgi, jo sestajā minūtē rezultātu atklāja "Fiorentina" futbolists Nikola Milenkovičs, bet 37.minūtē neizšķirtu panāca Alekss Sandru.

Uzvaru "Juventus" nodrošināja otrajā puslaikā, kad pēc portugāļu superzvaigznes Krištianu Ronaldu asas piespēles uz soda laukuma vidu bumbu savos vārtos 53.minūtē kļūdaini raidīja "Fiorentina" aizsargs Germans Pecella.

Turīnas klubs čempiontitulu nodrošinājis ļoti savlaicīgi, jo tam līdz sezonas beigām atlicis aizvadīt vēl piecas spēles. Kopumā "Juventus" kontā ir jau 35 Itālijas čempionāta tituli.

Tāpat "Juventus" klubam tagad ir visu laiku garākā uzvaru sērija kādā no Eiropas vadošajām līgām. Pirms tam kopā ar to septiņas reizes pēc kārtas Francijā bija triumfējusi Lionas "Olympique".

Pēc sestdienas uzvaras "Juventus" kļuvusi tuvākajiem konkurentiem neaizsniedzama. Tās kontā ir 87 punkti 33 mačos, kamēr 67 punktus 32 spēlēs iekrājusi "Napoli". Trešā ar 60 punktiem ir Milānas "Inter", kamēr pirmo četrinieku 56 punktiem noslēdz "AC Milan", kas sestdien izbraukumā nospēlēja 1:1 (0:0) ar "Parma".