foto: AP/Scanpix
Karstuma draudu dēļ Tokijas olimpisko spēļu maratons sāksies neraksturīgi agri
Tokijas olimpiskajam maratonam starts tiks dots jau plkst.6 no rīta pēc vietējā laika, kas pēc Latvijas laika būs pusnaktī.
Citi sporta veidi
2019. gada 16. aprīlis, 15:52

Karstuma draudu dēļ Tokijas olimpisko spēļu maratons sāksies neraksturīgi agri

Jauns.lv / LETA

Karstuma draudu dēļ 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu maratona distance sāksies neraksturīgi agri.

Otrdien Olimpiādes rīkotāji paziņoja, ka olimpiskajam maratonam starts tiks dots jau plkst.6 no rīta pēc vietējā laika, kas pēc Latvijas laika būs pusnaktī. Šāds lēmums pieņemts, konsultējoties ar mediķiem - vasarās Tokijā ir ļoti karsti, un skrējējiem būtu grūti izturēt ar to radīto slodzi.

Savukārt 50 kilometru sacensības vīriešu soļošanā sāksies vēl ātrāk - plkst.5.30.

Jau iepriekš mediķi uzsvēra, ka izturības distances Tokijas olimpiskajās spēlēs jāsāk pēc iespējas agrāk, lai izvairītos no karstuma. Arī tādiem sporta veidiem kā triatlons, regbijs-7 un kalnu riteņbraukšana nolemts veikt izmaiņas starta laikos.

Tokijas olimpiskās spēles notiks pašā vasaras viducī - no 24.jūlija līdz 9.augustam.

Iepriekš Japānā Vasaras olimpiskās spēles notika 1964.gadā - toreiz tās no vasaras tika pārceltas uz oktobri, lai izvairītos tieši no karstuma.

Cilvēki Japānā patveras no karstuma viļņa

Japānas meteoroloģiskā aģentūra zplatījusi brīdinājumu par karstuma viļņa turpināšanos un dažviet valstī gaidāma temperatūras paaugstināšanās līdz 40 grādiem pēc Calsija.

gallery icon
59

Pērnā gada vasarā Tokiju piemeklēja karstuma viļņi, gaisa temperatūrai sasniedzot 41 grādu pēc Celsija. Līdz šim karstākā diena olimpiskajās spēlēs fiksēta 2004.gadā Atēnās, kad tika sasniegta 36 grādu atzīme.

Kopumā Tokijas olimpiskās spēlēs tiks aizvadītas sacensības vēl nebijušā skaitā sporta veidu - 33.