foto: AFP/Scanpix
Titulētais autosportists Sūlbergs paziņo par karjeras beigām
Titulētais norvēģu autobraucējs Peters Sūlbergs.
Citi sporta veidi
2019. gada 10. aprīlis, 12:11

Titulētais autosportists Sūlbergs paziņo par karjeras beigām

Jauns.lv / LETA

Titulētais norvēģis Peters Sūlbergs paziņojis par karjeras beigām augstākā līmeņa autosportā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tiesa, 44 gadus vecais Sūlbergs paliks motorsportā un piedalīsies atsevišķos pasākumos, tomēr tie nebūs saistīti ar augstākā līmeņa sportu. Viņš pieļāva iespēju atgriezties kādās augstāka līmeņa sacensībās vien izņēmuma gadījumos.

Sūlbergs augstākā līmeņa autosportā sacenties pēdējos 20 gadus - viņš 2003. gadā kļuva par pasaules čempionu rallijā, bet 2014. un 2015. gadā triumfēja pasaules rallijkrosa čempionātā.

Uz šo gadu Sūlbergam piederošā "PSRX Volkswagen Sweden" komanda nolēma paņemt pārtraukumu pasaules rallijkrosa čempionātā, bet pērn viņš uz vienu [osmu atgriezās pasaules čempionātā rallijā, startējot WRC2 klasē Spānijā.

"Esmu bijis augstākajā autosporta līmenī jau 20 gadus, tas ir ilgs laiks, tāpēc esmu izlēmis likt punktu," sarunā ar "Autosport" atklāja Sūlbergs. "Es gan pilnībā neaizeju, jo vēl joprojām gribu darīt to, kas man liekas jautri, tāpēc vēlos piedalīties dažādos pasākumos."

Pasaules rallija čempionāta karjeras laikā Sūlbergs izcīnīja 13 uzvaras, braucot ar "Ford", "Subaru" un "Citroen" automašīnām, kamēr rallijkrosā viņam desmit panākumi.