foto: Brad Penner-USA TODAY Sports/Sip/ Vida Press
NHL superkluba "Penguins" treneris: "Bļugers šobrīd spēlē nozīmīgu lomu komandā"
Teodors Bļugers priecājas par vienu no saviem vārtu guvumiem pret "Rangers".
Hokejs
2019. gada 26. marts, 10:46

NHL superkluba "Penguins" treneris: "Bļugers šobrīd spēlē nozīmīgu lomu komandā"

Jauns.lv / LETA

Latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers šobrīd spēlē nozīmīgu lomu Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Pistburgas "Penguins", uzsver vienības galvenais treneris Maiks Salivans.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka savu līdz šim labāko karjeras spēli NHL pirmdien aizvadīja Bļugers, kurš guva divus vārtus un palīdzēja "Penguins" izcīnīt uzvaru, tiekot atzīts par mača spožāko zvaigzni.

"Penguins" viesos ar rezultātu 5:2 (1:2, 3:0, 1:0) pārspēja Ņujorkas "Rangers", izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas un nonākot viena panākuma attālumā no pirmās vietas Metropolitēna divīzijā.

Bļugers savā karjeras spēlē - divi vārti pret "Rangers"

Savu līdz šim labāko karjeras spēli NHL pirmdien aizvadīja Bļugers, kurš guva divus vārtus un palīdzēja "Penguins" izcīnīt uzvaru, tiekot ...

gallery icon
8

"Viņš ir parādījis spēju dot pienesumu uzbrukumam. Varu tikai uzteikt Tediju. Viņš ir ļoti smagi strādājis, lai tiktu pie šīs iespējas. Bļugers ir pelnījis katru uz laukuma pavadīto minūti," Ziemeļamerikas mediji citē Salivana teikto.

Pēc krievu uzbrucēja Jevgēņija Malkina traumas Bļugeram pavērās iespēja spēlēt komandas vadošajos uzbrucēju virknējumos.

"Viņš spēlē nozīmīgu lomu komandā, jo īpaši brīdī, kad Malkins nevar būt sastāvā, viņš dara lielisku darbu," uzteica Salivans.

Kad līdz otrā perioda beigām bija palikušas septiņas minūtes, Bļugers kopā ar Braeinu Rastu mazākumā izslidoja divatā pret vienu pretinieku aizsargu. Viņa piespēle kolēģim tika neitralizēta, bet "Penguins" hokejisti aiz vārtiem atguva ripu un Bļugers no neērtās puses raidīja to tīklā.

"Pretiniekiem bija pāris spēlētāji aiz vārtiem un arī vārtsargs kontrolēja situāciju. Braiens atdeva izcilu piespēli un centos to dabūt vārtos cik ātri vien iespējams," stāstīja Bļugers.

"Kad pievienojos AHL komandai, pārāk daudz tiku uzskatīts par aizsardzības spēlētāju un hokejistu, kuram jācīnās pie apmalēm. Pāris gadu laikā parādīju, ka varu gūt arī vārtus," pauda hokejists. Nevar gaidīt, kad Sids, Džeiks un Rastijs katrā spēlē gūs vārtus. Pēdējā laikā jau tā daudz bijis uz viņu pleciem. Kā komanda un katrs individuāli jūtamies labi, jo saņemam atbalstu no maiņas biedriem," skaidroja Latvijas hokejists.

Bļugers savā debijas sezonā NHL 23 spēlēs guvis sešus vārtus, veicis četras rezultatīvas piespēles un ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +8.

"Penguins" ar 95 punktiem 77 spēlēs ieņem sesto vietu Austrumu konferencē, kur "Rangers" ar 71 punktu 75 spēlēs ir 13.pozīcijā.

"Penguins" nākamo spēli aizvadīs piektdien, kad savā laukumā uzņems Nešvilas "Predators" vienību.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās