Futbols
2019. gada 22. marts, 18:16

Pēc 3 gadiem no cietuma izlaists angļu futbolists Džonsons, kurš seksuāli izmantojis nepilngadīgo

Jauns.lv / LETA

Bijušais Anglijas futbola izlases pussargs Edams Džonsons piektdien izlaists no cietuma, tur pavadot trīs gadus pēc seksuālām attiecībām ar bērnu.

Bijušais "Sunderland" un Mančestras "City" futbolists Džonsons, kuram ir 31 gads, aiz restēm nonāca 2016.gadā. Sākotnēji viņam tika piespriests sešu gadu cietumsods, bet nu viņš no ieslodzījuma izlaists priekšlaicīgi.

Džonsons pirms trim gadiem tika atzīts par vainīgu seksuāla rakstura pieskārienu veikšanā 15 gadus vecai meitenei, kamēr viņi atradušies spēlētāja automašīnā. Meitene, kura bija "Sunderland" līdzjutēja, bija uzaicinājusi spēlētāju "Facebook", bet vēlāk abi apmainījās ar vairākām ziņām. Viņi satikās 2015.gada 30.janvārī, jo Džonsons bija piekritis parakstīt kreklus, bet abi sēdās automašīnā, kur futbolists meiteni skūpstījis un veicis seksuāla rakstura pieskārienus.

foto: AFP/Scanpix
Bijušais Anglijas futbola izlases pussargs Edams Džonsons.

Spēlētājs savulaik aizvadīja 12 spēles Anglijas izlasē, bet Mančestras "City" viņš pārstāvēja no 2010. līdz 2012.gadam, kamēr "Sunderland" klubā spēlēja līdz 2016.gadam, kad viņš tika atlaists. Tobrīd viņa alga bija aptuveni 60 000 mārciņu (70 000 eiro).

Iepriekš šogad bija parādījusies informācija, ka Džonsons plāno atgriezties futbolā, tomēr viņam tas būs ļoti sarežģīti