Basketbols
2019. gada 16. marts, 15:53

Lietuvas basketbolisti uzzinājuši savus pretiniekus Pasaules kausā

Jauns.lv / LETA

Lietuvas vīriešu basketbola izlase šī gada Pasaules kausā spēlēs vienā grupā ar Austrāliju, Kanādu un Senegālu, noskaidrojies sestdien notikušajā izlozē.

Sestdien Ķīnas pilsētā Šeņdžeņā 8000 skatītāju klātbūtnē notika Pasaules kausa finālturnīra izloze. Sacensības šajā valstī sāksies 31.augustā un noslēgsies 15.septembrī.

Izlozē noskaidrojās, ka Lietuvai pretī H grupas ietvaros stāsies Austrālija, Kanāda un Senegāla. Lietuvieši līdz šim planētas meistarsacīkstēs spējuši tikt pie vienas medaļas, kad 2010.gadā Turcijā viņi ieguva bronzu.

Savukārt Pasaules kausu debitante Melnkalne ielozēta F grupā, bet tās pretinieces būs Grieķija, Brazīlija un Jaunzēlande. Kā zināms, tieši melnkalnieši februārī liedza uz planētas meistarsacīkstēm braukt Latvijai, kas pretiniekus noslēdzošajā kvalifikācijas spēlē nespēja uzvarēt ar nepieciešamo punktu starpību.

Tikmēr neapstrīdamā Pasaules kausa favorīte ASV ielozēta E grupā, kurā cīnīsies arī Turcija, Čehija un Japāna. Pašreizējie olimpiskie čempioni uzvarējuši divos pasaules čempionātos pēc kārtas.

Vēl turnīra saimniece Ķīna spēlēs grupā ar Venecuēlu, Poliju un Kotdivuāru, kamēr spēcīgajai Spānijai apakšgrupu turnīrā būs jātiekas ar Puertoriko, Irānu un Tunisiju. Savukārt olimpiskā vicečempione Serbija spēkosies ar Itāliju, Filipīnām un Angolu, kamēr Francija ielozēta ar Dominikānas Republiku, Vāciju un Jordāniju.

Visbeidzot vēl vienā grupā sacentīsies Argentīna, Krievija. Dienvidkoreja un Nigērija.

Pasaules kausa finālturnīrā kopumā piedalīsies 32 izlases, sacensībām notiekot astoņās dažādās Ķīnas pilsētās.