foto: AFP/Scanpix
Slimības dēļ Sevastova nepabeidz maču un izstājas no prestižā Indianvelsas turnīra
Par trešās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 65 WTA ranga punktus.
Citi sporta veidi
2019. gada 11. marts, 20:46

Slimības dēļ Sevastova nepabeidz maču un izstājas no prestižā Indianvelsas turnīra

Jauns.lv / LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova pirmdien slimības dēļ nepabeidza prestižā Indianvelsas WTA "Premier" sērijas turnīra trešās kārtas maču.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas tenisiste pirmajā setā bija iedzinējos ar 0-5 pret Igaunijas pirmo raketi Aneti Kontaveitu, bet pēc medicīniskās pauzes nolēma maču neturpināt.

Sevastova zaudēja savas pirmās divas serves, bet piektajā geimā neizmantoja trīs breikbumbas. Latvijas tenisiste bija manāmi saaukstējusies un pēc piektā geima kortā aicināja ārstu, ar kuru konsultējoties, tika pieņemts lēmums maču neturpināt.

Liepājniece nav vienīgā, kura Indianvelsas turnīru nepabeidz slimības dēļ. Svētdien šī paša iemesla dēļ no turnīra izstājās Serēna Viljamsa.

Par trešās kārtas sasniegšanu viņa nopelnījusi 65 WTA ranga punktus.

Sevastova pasaules rangā ieņem 11.vietu un ar šādu numuru viņa bija izlikta arī turnīrā, kamēr Kontaveita ir planētas 21.rakete, turklāt šāds numurs viņai piešķirts arī sacensībās.

Sevastova ar Kontaveitu iepriekš savā starpā tikušās vienu reizi, kad 2016.gadā Zviedrijā notikušā Bostades WTA "International" sērijas turnīra pirmajā kārtā ar 6-2, 6-4 uzvarēja Latvijas pārstāve.

Sevastovai Indianvelsā pirmā kārta bija brīva, bet otrajā viņa ar 6-3, 6-4 uzvarēja amerikānieti Medisonu Brenglu, kura ir planētas 96.numurs.

Savukārt Kontaveita arī no pirmās kārtas bija brīva, bet otrajā viņa ar 6-3, 7-6 (7:4) pieveica olimpisko čempioni Moniku Pudžu no Puertoriko (WTA 58.).

Pašlaik 23 gadus vecā Kontaveita savas karjeras laikā izcīnījusi vienu WTA raudzes titulu, kad 2017.gadā viņa triumfēja Nīderlandē notikušajās Hertogenbošas WTA "International" sacensībās. Tas gads viņai bija ļoti veiksmīgs, jo igauniete kopumā sasniedza trīs finālus, bet visas karjeras laikā viņa spēlējusi četros WTA turnīru finālos - pēdējais bija pērn septembrī, kad viņa Uhaņas WTA "Premier" sacensību izšķirošajā mačā piekāpās Arinai Sabaļenkai no Baltkrievijas.

Karjeras rekords pasaules rangā Kontaveitai ir 20.vieta, ko viņa sasniedza pērn oktobrī. Savukārt šosezon viņa uzvarējusi sešos no 11 mačiem, tomēr tikai vienreiz spējusi turnīrā uzvarēt divās cīņās pēc kārtas.

Pērn Sevastova par sezonas piekto "Grand Slam" turnīru uzskatītajā Indianvelsā sasniedza astotdaļfinālu, par to nopelnot 120 WTA ranga punktus. Pirmo reizi viņa šajās sacensībās spēlēja 2010.gadā, kad aizkļuva līdz trešajai kārtai.

Indianvelsas sieviešu turnīra trešo kārtu svētdien nepārvarēja Latvijas otrā rakete Aļona Ostapenko, kura ar rezultātu 6-4, 3-6, 4-6 piekāpās Markētai Vondrušovai no Čehijas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Savukārt Latvijas vīru tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis piektdien ATP "Masters 1000" sērijas turnīrā pirmās kārtas mačā ar rezultātu 3-6, 7-5, 2-6 piekāpās Austrālijas tenisistam Aleksam Boltam.