foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Kurucam septiņi punkti "Nets" zaudējumā "Wizards" komandai
Basketbols
2019. gada 28. februāris, 07:09

Kurucam septiņi punkti "Nets" zaudējumā "Wizards" komandai

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva septiņus punktus, neglābdams Bruklinas "Nets" komandu no zaudējuma.

"Nets" savā laukumā ar rezultātu 116:125 (28:34, 32:34, 19:33, 37:24) piekāpās Vašingtonas "Wizards" komandai.

Kurucs šajā mačā nospēlēja 12 minūtes un 51 sekundi, kuras laikā grozā raidīja vienu no trim soda metieniem un piecus no sešiem tālmetieniem.

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu un tika pie vienas piezīmes. "Nets" ar viņu laukumā iemeta par diviem punktiem vairāk nekā ielaida.

"Nets" komandā rezultatīvākais ar 28 punktiem bija D'Endželo Rasels, bet 22 punktus guva Šabazs Napjērs.

Viesiem 31 punktu iemeta Bredlijs Bīls, bet 23 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Trevoram Arizam.

Bruklinas basketbolisti maču iesāka ar izrāvienu 10:0, bet līdz pirmās ceturtdaļas beigām bija jau zaudējušu vadību. Otrajā ceturtdaļā pāris reizes izdevās atgūt vadību, bet turpmākajā spēles gaitā vadībā atradās viesi, kuri trešajā ceturksnī veica 14 punktu izrāvienu, ielikdami pamatus uzvarai. Kurucs savus vienīgos punktus no spēles guva nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad panāca 94:114.

"Nets" komanda ar 32 uzvarām 63 spēlēs Austrumu konferencē ieņem sesto vietu, kamēr "Wizards" ar 25 panākumiem 61 cīņā ir 11. pozīcijā.

Bruklinas vienība nākamo spēli aizvadīs piektdien, kad savā laukumā uzņems Šarlotas "Hornets".

Tikmēr latviešu basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda trešdien Nacionālajā basketbolā asociācijā (NBA) ar uzvaru atgriezās no tā dēvētā rodeo izbraukuma.

"Spurs" savā laukumā ar rezultātu 105:93 (32:27, 19:21, 27:19, 27:26) pārspēja Detroitas "Pistons".

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā punktus neguva, garām aizmetot pa vienam divpunktu metieniem un tālmetienam.

Viņš toties izcīnīja četras atlēkušās bumbas, vienu reizi pārkāpa noteikumus un trīs reizes kļūdījās. "Spurs" ar viņu laukumā iemeta par diviem punktiem vairāk nekā ielaida.

"Spurs" vienībā ar 24 punktiem atzīmējās Lamarkuss Oldridžs, 17 punkti, 13 atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles bija Demaram Derouzenam, bet 11 punkti un 14 bumbas zem groziem - austrietim Jākobam Pēltlam.

"Pistons" komandai 22 punktus guva Redžijs Džeksons, bet desmit punkti un 17 atlēkušās bumbas bija Andrē Dramondam.

Viesi "Spurs" komandai pretestību izrādīja tikai spēles pirmajā puslaikā, kad lielākais viņu pārsvars sasniedza piecu punktu vērtību. Mača otrajā daļā Sanatonio vienība visu laiku bija vadībā, lai gan ceturtajā ceturtdaļā "Pistons" vairākas reizes pietuvojās līdz divu punktu deficītam.

"Spurs" komanda atgriezusies no astoņu spēļu izbraukum sērijas, kurā izcīnīja tikai vienu uzvaru.

Sanatonio basketbolisti ar 34 uzvarām 63 spēlēs Rietumu konferencē ieņem astoto vietu, bet "Pistons" ar 29 panākumiem 60 cīņās ir septītā Austrumos.

Latvieša pārstāvētā komanda nākamo maču aizvadīs sestdien, kad savā laukumā uzņems Oklahomasitijas "Thunder".