foto: LETA
"TTT Rīga" basketbolistes izcīna pārliecinošu uzvaru Eiropas Sieviešu līgas ceturtdaļfināla pirmajā mačā
Kristīne Vītola.
Basketbols
2019. gada 27. februāris, 21:29

"TTT Rīga" basketbolistes izcīna pārliecinošu uzvaru Eiropas Sieviešu līgas ceturtdaļfināla pirmajā mačā

Jauns.lv / LETA

Latvijas čempionvienība "TTT Rīga" trešdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru Eiropas Sieviešu basketbola līgas (EWBL) ceturtdaļfināla pirmajā spēlē, sperot platu soli pretī iekļūšanai pusfinālā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"TTT Rīga" savā laukumā ar rezultātu 97:71 (31:18, 23:18, 26:20, 17:15) pārspēja Baltkrievijas klubu Grodņas "Olimpia".

Rīdziniecēm ar 28 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un četriem bloķētiem metieniem izcēlās Kristīne Vītola, 15 punktus guva Aija Brumermane, pa 14 punktiem sameta Ieva Pulvere un Kate Krēsliņa, bet 12 punkti bija Ievai Kūlītei.

Viešņām 16 punktus guva Arina Masko.

Atbildes spēle notiks ceturtdien Rīgā, uzvarētājai divu spēļu summā sasniedzot pusfinālu, kur jau pretī gaida Čehijas vienība Brno "Žabiny".

Latvijas klubs ar septiņām uzvarām septiņās cīņās B grupā ieņēma pirmo vietu un izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā tiekas ar A grupas ceturtās vietas īpašnieci.

Šis turnīrs agrāk bija pazīstams kā Austrumeiropas sieviešu basketbola līga, bet nu tam dots globālāks nosaukums. Iepriekšējās divas sezonas "TTT Rīga" zaudēja šī turnīra finālā, bet 2016.gadā kļuva par tā uzvarētājām.

Šajā sezonā EWBL čempionātā piedalās 16 komandas, kas sadalītas divās grupās, bet pēc tam četras labākās no katras apakšgrupas iekļuva izslēgšanas turnīrā jeb ceturtdaļfinālā. Turnīra uzvarētāja tiks noteikta pēc finālčetrinieka formāta, izšķirošajām cīņām notiekot martā.