foto: Edijs Pālens/LETA
Koltons Gilīss par regulārās sezonas pēdējo mājas spēli: "Šo es atcerēšos vienmēr. Lieliska vieta, kur spēlēt hokeju"
Koltons Gilīss slavē līdzjutējus "Arēnā Rīga".
Hokejs
2019. gada 19. februāris, 10:20

Koltons Gilīss par regulārās sezonas pēdējo mājas spēli: "Šo es atcerēšos vienmēr. Lieliska vieta, kur spēlēt hokeju"

Jauns.lv / LETA

Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" kanādiešu uzbrucējs Koltons Gilīss cer, ka vienība iekļūs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas turnīrā jeb Gagarina kausa izcīņā, pēc pirmdien izcīnītās uzvaras pauž hokejists.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka "Dinamo" pirmdien savā regulārā čempionāta pēdējā mājas spēlē ar rezultātu 5:0 pārspēja līgas pastarīti Bratislavas "Slovan", izcīnot pārliecinošāko uzvaru sezonā.

"Līdz spēles beigām bija kādas trīs minūtes. Ar Metjū Majoni sēdējām uz soliņa un vienkārši skatījāmies apkārt, saskatījāmies un noteicām - lieliska publika! Šo es atcerēšos vienmēr. Lieliska vieta, kur spēlēt hokeju. Lieliski līdzjutēji," klubs citē Gilīsa teikto.

Rīgas un Bratislavas komandas šosezon savā starpā spēlējušas četras reizes, rīdziniekiem izcīnot trīs uzvaras. Iepriekšējie trīs dueļi bija noslēgušies ar vienu vārtu starpību.

"Pirmā trešdaļā vārtus neguvām, bet es nebiju satraucies. Jā, bija viņiem pāris momenti, bet tad mūs pavilka Timurs Biļalovs. Kaut kā grūti mums šosezon ar "Slovan" cīkstēties. Turpinājām savu spēlēs plānu un piespiedām viņus kļūdīties. Nospēlējām kā komanda, katrs darīja savu darbu līdz galam. Domāju, līdzjutēju šo spēli izbaudīja. Ceru, ka mēs vēl šosezon atgriezīsimies "Arēnā Rīga"," stāstīja Gilīss.

Tāpat viņš uzteica aizsargu Kristapu Zīli, kurš, aizstāvot komandas biedru Danielu Bērziņu, trešajā periodā izvicināja dūres.

"Zīle ir malacis! Viņš parādīja raksturu. Ja ir brīdis, kad jānomet cimdi, nav svarīgi, cik esi vecs, cik pieredzējis šādos momentos, galvenais ir raksturs. Un Kristapam raksturs ir ļoti spēcīgs, vīrišķīgs. Viņš ir cīnītājs, kārtīgs hokejists. Ļoti bezbailīgs, vienmēr bloķē metienus un stāv par saviem komandas biedriem," atzīmēja Gilīss.

Rīdzinieki joprojām saglabā labas izredzes kvalificēties izslēgšanas turnīram, jo no astotajā esošās Maskavas apgabala "Vitjaz" vienības viņi atpaliek vairs tikai punktu, bet līdz regulārā turnīra beigām atlikušas vēl divas spēles, kurās var gūt četrus punktus.

Latvijas komandai regulārajā čempionātā vēl jātiekas ar Čerepovecas "Severstaļ" un Maskavas CSKA komandām, savukārt "Vitjaz" jāspēkojas ar Minskas "Dinamo" un Jekaterinburgas "Avtomobilist" hokejistiem, bet "Soči" vienībai, kas rīdziniekus apsteidz par diviem punktiem, jāmēro spēki ar Maskavas "Spartak" un Bratislavas "Slovan" komandām.

Pirmdienas mačā "Dinamo" labā divus vārtus guva Andris Džeriņš, bet pa reizei izcēlās Oskars Batņa, Līnuss Videls un Rihards Marenis. "Sauso" spēli "Dinamo" vārtos aizvadīja Timurs Biļalovs, kurš palika nepārspēts ceturto reizi sezonā.

Biļalovs, kurš tika atzīts par "Dinamo" regulārā čempionāta labāko spēlētāju, šajā mačā atvairīja visas 22 pretinieku mestās ripas. Viņš tika atzīts arī par šīs spēles labāko spēlētāju mājinieku rindās.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās