foto: Viesturs Lācis / bobslejs.lv
Ķibermaņa divniekam piektā vieta Pasaules kausa priekšpēdējā posmā
Oskara Ķibermaņa divnieks nodrošinājis vismaz otro vietu Pasaules kausa kopvērtējumā.
Citi sporta veidi
2019. gada 16. februāris, 08:02

Ķibermaņa divniekam piektā vieta Pasaules kausa priekšpēdējā posmā

Jauns.lv / LETA

Latvijas bobsleja divnieku ekipāža ar pilotu Oskaru Ķibermani un stūmēju Matīsu Mikni piektdien ierindojās piektajā vietā Soltleiksitijas trasē ASV notiekošā Pasaules kausa priekšpēdējā, septītā, posma sacensībās.

Šajā posmā uzvarēja Vācijas ekipāža ar pilotu Frančesko Frīdrihu, kurš līdz ar to uzvarējis visās šosezon aizvadītajās septiņās divnieku sacensībās. Vēl pēc pirmā brauciena viņam bija dalīts labākais rezultāts ar tautieti Johannesu Lohneru, kurš gan aizvadīja ļoti sliktu otro braucienu un noslēgumā samierinājās ar septīto vietu.

Divu braucienu summā Frīdrihs par 0,28 sekundēm apsteidza Francijas pilota Romēna Enrī ekipāžu, kas pēc pirmā brauciena bija tikai piektā, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās kanādieša Džastina Kripsa divnieks.

Uzreiz aiz goda pjedestāla bija vācietis Niko Valters, kuram sekoja Ķibermanis, uzvarētājam zaudēdams 0,41 sekundi. Latvieši no pirmā trijnieka atpalika par 0,11 sekundēm.

Vēl pēc pirmā brauciena Ķibermanis bija astotajā vietā, tomēr otrais brauciens padevās pārliecinošāks, kas noslēgumā summā ļāva pakāpties par trim pozīcijām, turklāt pāris konkurenti nobrauca neveiksmīgi.

Savukārt pieticīgi divniekos piektdien sacentās otra Latvijas ekipāža ar pilotu Ralfu Bērziņu un stūmēju Dāvi Spriņģi, kuriem summa vien 19.pozīcija. Vēl pēc necila pirmā brauciena viņi atradās 15.vietā, bet otrais bija vēl neveiksmīgāks, kas no otrajā braucienā startējušajām ekipāžām lika uzrādīt pašu vājāko laiku.

Pasaules kausa kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Frīdrihs, kurš iekrājis 1575 punktus, kamēr Ķibermanis ar 1388 punktiem ir otrais. Trešo pozīciju ar 1048 punktiem ieņem Valters, kamēr Bērziņš iekrājis 650 punktus, kas viņam ļauj ieņemt 16.pozīciju.

Ķibermanis šosezon piecās no septiņām divnieku sacensībām kāpis uz goda pjedestāla, izcīnot divas otrā un trīs trešās vietas, bet Bērziņš piedalījies piecos no septiņiem mačiem, Siguldā izcīnot divas septītās pozīcijas.

Sestdien sacensības aizvadīs skeletonisti un bobsleja četrinieku ekipāžas.

Pašlaik 25 gadus vecais Ķibermanis pēdējos gados bijis Latvijas bobsleja otrais pilots aiz Oskara Melbārža, kurš gan šosezon trasē neatgriezīsies. Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš divniekos ieņēma devīto vietu, bet Pasaules kausā divniekiem sezonu noslēdza augstajā ceturtajā vietā kopvērtējumā.

Tikmēr 21 gadu vecais Bērziņš Pasaules kausa apritē ir debitants.

Pasaules kausa sezona noslēgsies nākamajā nedēļas nogalē Kalgari. Sezonas noslēgumā Vistleras trasē Kanādā marta ievadā norisināsies pasaules čempionāts.