foto: LETA
Rīgas "Dinamo" mačā zem klajas debess pieveic Minskas "Dinamo" un turpina cīņu par "play-off"
Kontinentālās hokeja līgas spēle ''Winter ice break'' starp hokeja klubiem Rīgas ''Dinamo'' un Minskas ''Dinamo'' Rīgas 84.vidusskolas sporta kompleksā.
Hokejs
2019. gada 15. februāris, 22:24

Rīgas "Dinamo" mačā zem klajas debess pieveic Minskas "Dinamo" un turpina cīņu par "play-off"

LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā zem klajas debess ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) uzvarēja Baltkrievijas vienību Minskas "Dinamo", turpinot cīņu par vietu Gagarina kausa izcīņā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīgas "Dinamo" mačā zem klajas debess pieveic Minskas "Dinamo"

gallery icon
54

Latvijas vienības labā vārtus guva Gints Meija, Oskars Batņa un Andris Džeriņš, kamēr Minskas "Dinamo" sastāvā vienīgo reizi izcēlās Oļegs Jevenko.

Šo spēli aktīvāk iesāka Rīgas "Dinamo", cenšoties apdraudēt pretinieku vārtus, turklāt lieliska iespēja bija Laurim Dārziņam, taču vietā bija Minskas kluba vārtsargs Jūnass Enrots. Pēcāk gan spēles gaita izlīdzinājās, un arī viesi patraucēja Latvijas komandas vārtsarga Timura Biļalova modrību, tomēr krievs bija vietā. Rezultātu šajā cīņā atklāja tieši Rīgas "Dinamo", kad 11.minūtē pirmais pie atlēkušās ripas bija Meija.

Pirmajā trešdaļā Latvijas klubam piederēja neliels pārsvars, tomēr bīstami momenti uz vārtiem vairs nesekoja, tāpēc pirmās 20 minūtes noslēdzās ar minimālu rīdzinieku pārsvaru.

Otrais periods iesākās aktīvā un skatāmā cīņā, kas turklāt vainagojās arī ar gūtiem vārtiem. Vispirms 24.minūtē Batņa pielaboja Roberta Lipsberga metienu un panāca 2:0, tomēr ilgi nebija jāgaida līdz Minskas "Dinamo" atbildei, jo 27.minūtē, kamēr Kristaps Zīle atradās uz noraidīto soliņa, ar metienu no zilās līnijas rezultātu līdz minimumam samazināja Jevenko. Tiesa, pavisam neilgu brīdi vēlāk, apslidojot vārtus, trešo ripu Minskas "cietoksnī" raidīja Metjū Majone, tomēr tobrīd vārtu priekšā atradās Miķelis Rēdlihs un Līnuss Videls, un pēc video atkārtojuma noskatīšanās tiesneši nolēma rezultātu neieskaitīt.

Pēc šāda notikumu pavērsiena aktivizējās Minskas "Dinamo" vienība, un Biļalovam vairākkārt vajadzēja iesaistīties spēlē. Mačs bija kļuvis atklātāks, turklāt perioda vidū viesi pārkāpa skaitliskā sastāva pārkāpumu. Latvijas komanda vairākumu gan neizmantoja, bet pēc tam radīja nelielu ofensīvu pie pretinieku vārtiem, kas gan nebija sekmīga. Priekšpēdējā trešdaļas minūtē Baltkrievijas klubam padevās bīstams pretuzbrukums, un Biļalovs atvairīja draudīgu pretinieku plaukstas metienu.

Otrā trešdaļa arī noslēdzās ar minimālu rīdzinieku pārsvaru - 2:1.

Uz svaiga ledus arī noslēdzošais - trešais - periods iesākās aktīvā hokejā, turklāt ofensīvu pie pretinieku vārtiem radīja tieši Rīgas komanda, izveidojot pāris lieliskas vārtu gūšanas iespējas, kas gan netika izmantotas. Tiesa, tas izdevās 48.minūtē, kad teicami ar nūju nospēlēja Vitālijs Pavlovs, bet ripa nonāca pie Džeriņa, kurš to raidīja devītniekā un atjaunoja Rīgas "Dinamo" divu vārtu pārsvaru.

Turpinājumā Latvijas klubs gan bija spiests divreiz pēc kārtas spēlēt mazākumā. Lai arī Minskas "Dinamo" bija bīstami uzbrukumi, rezultāts nemainījās, bet jau pamatlaika pēdējās minūtēs uz vārtiem izskrēja Kristaps Sotnieks. Viņš tika neatļauti traucēts, kā rezultātā tiesneši uz viesu vārtiem piesprieda "bullīti", tomēr Lauris Dārziņš to neizmantoja. Priekšpēdējā minūtē Baltkrievijas komanda nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un centās atspēlēties, tomēr tas viesiem neizdevās.

Piektdienas mačā tribīnēs bija vietas aptuveni 9600 skatītājiem.

Rīdzinieki joprojām saglabā labas izredzes kvalificēties izslēgšanas turnīram, jo no astotajā esošās "Soči" vienības viņi atpaliek divus punktus, bet līdz regulārā turnīra beigām atlikušas vēl trīs spēles.

Rīgas un Minskas komandas savā starpā iepriekšējo reizi tikās 2.februārī, kad Baltkrievijā ar 3:1 uzvarēja mājinieki. Pēc tam Rīgas komanda divos mačos guva vienu uzvaru, iepriekšējā duelī ar 3:1 pārspējot sava bijušā vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit", kamēr Minskas vienība cieta trīs zaudējumus pēc kārtas, divos mačos paliekot uz nulles.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Rīdzinieki pirmo spēli zem atklātas debess savā vēsturē aizvadīja pērn 20.janvārī, kad kupli apmeklētā mačā Pļavniekos ar 2:3 piekāpās tieši Minskas "Dinamo".

Rīgas un Minskas komandas savā starpā tikušās 40 reizes un rīdzinieki uzvarējuši 19 cīņās. Šosezon četrās aizvadītajās savstarpējās spēlēs vienības uzvaras dalījušas uz pusēm.

Rīgas "Dinamo" ar 58 punktiem 59 spēlēs Rietumu konferencē ieņem devīto vietu, bet Minskas "Dinamo" ar 40 punktiem 59 cīņās ir 11.pozīcijā.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē tās sastāvā pašlaik ir 11 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.