foto: EPA/Scanpix
Kamaniņu braucēja Cauce ceturtajā vietā pēc Eiropas čempionāta pirmā brauciena
Citi sporta veidi
2019. gada 10. februāris, 11:37

Kamaniņu braucēja Cauce ceturtajā vietā pēc Eiropas čempionāta pirmā brauciena

Jauns.lv

Pieredzējusī Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce ieņem augsto ceturto vietu pēc pirmā brauciena Oberhofas trasē Vācijā notiekošajā Eiropas čempionātā, kas vienlaikus ir arī Pasaules kausa astotais posms.

Dāmu otrajam braucienam starts tiks dots plkst.11.25 pēc Latvijas laika. Sacensības tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport TV".

Līdere pēc pirmā brauciena tikmēr ir vāciete Natālija Geizenbergere, kura par 0,090 sekundēm apsteidz tautieti Dajanu Eitbergeri, kamēr trešā ir vēl viena Vācijas kamaniņu braucēja Tatjana Hifnere.

Savukārt Cauce no pirmās vietas pašlaik atpaliek 0,284 sekundes, kamēr no goda pjedestāla viņu šķir 0,187 sekundes.

Tikmēr abas pārējās Latvijas kamaniņu braucējas šajās sacensībās pagaidām startējušas pieticīgāk. Ulla Zirne atrodas 11.vietā, kamēr Eiropas čempionāta ieskaitē viņa ir desmitā, bet Kendija Aparjode ir 13.pozīcijā, taču kontinenta ieskaitē viņa ir par vietu augstāk.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 782 punktiem ir Geizenbergere, kamēr otrā ar 651 punktu ir viņas tautiete Jūlija Taubica. Savukārt Cauce iekrājusi 373 punktus un ir astotā, kamēr 12.vietā ar 274 punktiem ir Aparjode, bet Zirne ieguvusi 259 punktus un atrodas 14.pozīcijā.

Vēlāk plkst.14.15 sāksies komandu stafete, tiešraidē to translējot "Best4Sport TV-2" kanālam, kas skatāms lietotnē "Shortcut".

Sezonas pirmajās divās sacensībās stafetē latvieši bija piektie, nākamajās ieņēma ceturto vietu, bet pirms mēneša izcīnīja uzvaru. Iepriekšējā posmā laikapstākļu dēļ stafete tika atcelta.

Stafetes kopvērtējumā vadībā ar 355 punktiem ir Vācija, otro vietu ar 300 punktiem ieņem Krievija, bet trešā ar 270 punktiem ir Latvija, kas par nieka pieciem punktiem apsteidz ASV.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sestdien bronzas medaļas izcīnīja Andra un Jura Šicu divnieku ekipāža, kā arī Kristers Aparjods.

Pērn kontinenta meistarsacīkstes notika Siguldā, kur otro vietu izcīnīja brāļi Šici, kamēr stafetē Latvijai tika bronza.

Kopumā Latvija kopš neatkarības atgūšanas Eiropas čempionātos guvusi 13 medaļas - divus zeltus, četrus sudrabus un septiņas bronzas. Abi čempiontituli tika izcīnīti 2008. un 2010.gadā komandu sacensībās.

Šis ir priekšpēdējais Pasaules kausa posms, bet sezona tiks noslēgta 23.-24.februārī Sočos.