foto: AP/Scanpix
Merzļikins palīdz "Lugano" komandai pārtraukt četru zaudējumu sēriju
Vārstargs Elvis Merzļikins (#30).
Hokejs
2019. gada 13. janvāris, 12:17

Merzļikins palīdz "Lugano" komandai pārtraukt četru zaudējumu sēriju

Jauns.lv / LETA

Pērnā gada labākais Latvijas hokejists Elvis Merzļikins sestdien palīdzēja "Lugano" komandai pārtraukt četru zaudējumu sēriju Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) mačos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Merzļikina pārstāvētā "Lugano" viesos ar rezultātu 3:2 (0:1, 1:1, 2:0) pārspēja Rapersvīles "Jona Lakers" komandu.

Latviešu vārtsargs šajā mačā atvairīja 27 no 29 pretinieku mestajām ripām. Viņš šajā sezonā 27 spēlēs vidēji ielaidis 2,48 ripas un atvairījis 91,91% metienu, kas ir sestais labākais rādītājs līgā.

Turpretī neveiksmi sestdien cieta uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne", kas savā laukumā ar 3:4 (1:0, 2:2, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Ženēvas "Servette" komandai.

Ķēniņš uz ledus pavadīja 16 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta. Viņš arī izpildīja pēcspēles metienu, kuru gan nerealizēja.

Latvijas uzbrucējs šajā sezonā 35 spēlēs guvis astoņus vārtus un veicis 14 rezultatīvas piespēles, būdams ceturtais rezultatīvākais spēlētājs komandā.

Tikmēr savainojumu turpina ārstēt cits latviešu vārtsargs Ivars Punnenovs, bet viņa un uzbrucēja Riharda Melnalkšņa pārstāvētā Langnau "Tigers" viesos ar 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) pārspēja "Fribourg-Gotteron". Arī Melnalksnis palika ārpus spēles pieteikuma.

Šveices augstākās līgas kopvērtējumā līderpozīciju ar 67 punktiem 32 spēlēs ieņem "Zug", bet ceturtā ar 54 punktiem 32 mačos ir Langnau "Tigers", kamēr piekto vietu ar tikpat punktiem 35 cīņās ieņem "Lausanne".

Tikmēr "Lugano" ar 46 punktiem 33 cīņās ir desmitā, bet Harija Vītoliņa vadītie "Davos" hokejisti 32 mačos iekrājuši 25 punktus, kas tiem dod priekšpēdējo vietu 12 komandu konkurencē. Tiesa, pirmais desmitnieks ir jau 21 punkta attālumā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās