foto: AP/Scanpix
Girgensonam rezultatīva piespēle "Sabres" zaudējumā
Zemgus Girgensons dodas uzbrukumā divu "Hurricanes" hokejistu ielenkumā.
Hokejs
2019. gada 12. janvāris, 09:18

Girgensonam rezultatīva piespēle "Sabres" zaudējumā

Jauns.lv / LETA

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā veica rezultatīvu piespēli, kamēr viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda viesos ar rezultātu 3:4 (1:1, 1:3, 1:0) piekāpās Karolīnas "Hurricanes".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Girgensons gan šajā mačā laukumā pavadīja vien desmit minūtes un 31 sekundi, kuru laikā izpildīja divus metienus pa vārtiem, veica vienu spēka paņēmienu un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -1.

Šosezon latvietis 37 spēles guvis trīs vārtus un veicis sešas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis negatīvu lietderību -2.

Šī mača rezultātu 11. minūtē atklāja "Hurricanes" hokejists Maikls Ferlands, tomēr 21 sekundi līdz pirmā perioda beigām bijušais šīs vienības hokejists Džefs Skiners, kurš tagad pārstāv "Sabres", panāca izlīdzinājumu. Cīņas 25. minūtē pēc Džastina Viljamsa precīzā metiena mājinieki atguva vadību, bet šoreiz viesiem no Bufalo neizšķirta panākšanai bija nepieciešamas tikai 30 sekundes, jo vārtus iemeta Džeisons Pominvils.

Tiesa, kārtējo vadību "Hurricanes" atjaunoja arī vien 42 sekundes vēlāk, izceļoties somam Sebastianam Aho, kurš otrās trešdaļas turpinājumā panāca arī 4:2. Somijas hokejists gan neiztika bez veiksmes palīdzības, jo abās situācijās ripa vārtos nonāca pēc rikošeta un ne bez "Sabres" hokejistu palīdzības. Savukārt 57. minūtē Kails Okposo pēc Girgensona piespēles arī ar rikošeta palīdzību samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, bet no zaudējuma viesi neizglābās.

"Sabres" ar 52 punktiem 44 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem astoto vietu, kamēr "Hurricanes" ar 47 punktiem ir desmitā.

Nākamo cīņu "Sabres" aizvadīs jau sestdien, kad uzņems NHL līderi Tampabejas "Lightning".