foto: Edijs Pālens/LETA
Ķēniņam uzvaras vārti NLA spēlē pret Vītoliņa trenēto "Davos"
Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš turpina sekmīgi iesākto sezonu.
Hokejs
2019. gada 8. janvāris, 23:48

Ķēniņam uzvaras vārti NLA spēlē pret Vītoliņa trenēto "Davos"

Jauns.lv / LETA

Latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš otrdien Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) mačā guva uzvaras vārtus pār Harija Vītoliņa trenēto "Davos" vienību.

Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne" savā laukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 5:3 (1:1, 1:1, 3:1).

Ķēniņš vārtus guva trešā perioda astotajā minūtē, kad 4:2. Viņš šajā mačā uz ledus pavadīja 14 minūtes un 30 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -1.

Latvijas uzbrucējs šajā sezonā 33 spēlēs guvis astoņus vārtus un veicis 14 rezultatīvas piespēles, būdams komandas ceturtais rezultatīvākais spēlētājs un ieņemot 20. vietu līgā.

Vītoliņa trenētā "Davos" gadu iesākusi neveiksmīgi, jo zaudējusi visās četrās NLA spēlēs.

Turpretī neveiksmīgu maču aizvadīja Latvijas izlases pamatvārtsargs Elvis Merzļikins, kura pārstāvētā "Lugano" viesos ar 4:7 (2:1, 1:3, 1:3) piekāpās Cīrihes "Lions" vienībai.

Merzļikins šajā mačā ielaida sešus vārtus, bet septītā ripa "Lugano" cietoksnī ielidoja, kad viņš bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju. Viņš šajā duelī atvairīja 26 metienus.

Kā vēstīts, Merzļikins "Latvijas Avīzes" rīkotajā aptaujā tika atzīts par 2018.gada Latvijas labāko hokejistu.

Šveices augstākās līgas kopvērtējumā līderpozīciju ar 62 punktiem 30 spēlēs ieņem "Bern", bet ceturtā ar 53 punktiem 33 mačos ir "Lausanne", kamēr astoto vietu ar 48 punktiem ieņem savainotā vārtsarga Ivara Punnenova un uzbrucēja Riharda Melnalkšņa pārstāvētā Langnau "Tigers".

Tikmēr "Lugano" ar 43 punktiem 31 cīņā ir desmitā, bet "Davos" hokejisti 31 mačā iekrājuši 25 punktus, kas tiem dod priekšpēdējo vietu 12 komandu konkurencē. Tiesa, pirmais desmitnieks ir jau 18 punktu attālumā.