foto: Vida Press
Bertāns gūst piecus punktus un palīdz "Spurs" apspēlēt Lenarda pārstāvēto "Raptors"
Basketbols
2019. gada 4. janvāris, 08:13

Bertāns gūst piecus punktus un palīdz "Spurs" apspēlēt Lenarda pārstāvēto "Raptors"

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien iemeta piecus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, kura viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" savā laukumā ar rezultātu 125:107 (38:19, 29:32, 29:24, 29:32) uzvarēja sava bijušā spēlētāja Kavai Lenarda pārstāvēto Toronto "Raptors" vienību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lenardam šī bija pirmā atgriešanās Sanantonio pilsētā pēc aizmainīšanas uz "Raptors", kā rezultātā pretējā virzienā devās cita līgas zvaigzne Demars Derozans. Vēl "Spurs" no Toronto kluba ieguva austriešu centru Jakobu Peltlu, kamēr uz "Raptors" tika aizmainīts arī Denijs Grīns.

Tieši Derozans kļuva par šīs spēles redzamāko basketbolistu, jo viņš maču noslēdza ar "triple-double" - 21 punkts, 14 atlēkušās bumbas un 11 rezultatīvas piespēles.

Derozans kļuvis par pirmo "Spurs" basketbolistu kopš 2003.gada, kurš savā laukumā izcēlies ar "triple-double". Toreiz to paveica leģendārais Tims Dankans.

Tikmēr Bertāns ceturtdienas mačā laukumā pavadīja 27 minūtes, kuru laikā trāpīja vienīgo divpunktnieku un vienu no trim trejačiem. Tāpat latvieša kontā četras atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba un divas piezīmes.

"Spurs" sastāvā rezultatīvākais tikmēr ar 23 punktiem bija Lamarkuss Oldridžs, kamēr Braiens Forbss pievienoja 20 punktus.

Savukārt "Raptors" labā Lenards izcēlās ar 21 punktu, bet 15 punkti Delonam Raitam.

Šī mača laikā "Spurs" atradās vadībā pat ar 28 punktu starpību, kas beigās ļāva uzspēlēt arī rezervistiem, turklāt Lenardam cīņas laikā nācās saskarties ar ūjināšanu, pāris reizes tribīnēs izskanot arī vārdam "nodevējs".

Sanantonio līdzjutēji ūjināja arī laikā, kamēr arēnā tika demonstrēts video, ko "Spurs" klubs izveidoja Lenarda godināšanai.

"Spurs" vienība pašlaik guvusi trīs uzvaras pēc kārtas.

Sanantonio klubs ar 22 uzvarām 39 mačos Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem septīto vietu, kamēr "Raptors" ar 28 panākumiem 40 spēlēs ir otrā Austrumos.

Nākamo spēli "Spurs" aizvadīs sestdien, kad uzņems Memfisas "Grizzlies".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās