foto: LETA
Rīgas "Dinamo" atspēlējas, taču "bullīšos" zaudē "Torpedo" hokejistiem
Rīgas "Dinamo" komandas spēlētāji.
Hokejs
2018. gada 28. decembris, 20:10

Rīgas "Dinamo" atspēlējas, taču "bullīšos" zaudē "Torpedo" hokejistiem

Jauns.lv / LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 2:3 (0:0, 0:1, 2:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienībai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vārtus Rīgas "Dinamo" labā guva aizsargs Kristaps Zīle un uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals. Zīlē otrajā vārtu guvumā izcēlās ar rezultatīvu piespēli, šajā mačā tiekot pie diviem punktiem, kas viņam ir pirmie šajā sezonā.

Zīmīgi, ka savu 600.spēli KHL šodien aizvadīja latviešu uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju Rīgas kluba rindās.

Ņižņijnovgorodas hokejisti šajā mačā pārtrauca piecu zaudējumu sēriju.

Pirmā perioda pirmajā pusē laukuma saimnieki divas reizes tika pie iespējas spēlēt vairākumā, taču abas reizes palika bešā, turpinot iepriekšējā spēlē piekopto tradīciju, kad nevedās spēle piecatā pret četriem.

Arī nākamajā desmitminūtē nevienai no komandām nebija izteikta pārsvara, rīdziniekiem pie pirmā bīstamā metiena tiekot četras minūtes pirms perioda beigām, kad virsū vārtsarga uzmeta Mārtiņš Dzierkals.

Otrā perioda ceturtajā minūtē izgājienā pret pretinieku vārtiem kavēts tika zviedru uzbrucējs Līnuss Videls. Tiesneši uz "Torpedo" vārtiem nozīmēja soda metienu, kuru Videls gan nerealizēja. Turpinājumā rīdzinieki jau ceturto reizi tika pie iespējas spēlēt vairākumā. Nevienādos sastāvos "Dinamo" ātri nostājās pretinieku aizsardzības zonā, taču vairākumu realizēt nespēja.

Otrās trešdaļas vidū līdz "Dinamo" vārtiem aizlauzās Deniss Paršins, taču latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis bija uzdevumu augstumos un nosargāja cietoksni neieņemtu. Minūti vēlāk otrā laukuma galā ripu aiz aizvārtes savāca Vitālijs Pavlovs, taču "Torpedo" vārtu vīrs Berijs Brasts neitralizēja rīdzinieka centienu atklāt cīņas rezultātu.

Četras minūtes pirms perioda beigām "Dinamo" pirmo reizi mačā nonāca mazākumā. Pretinieku pārspēks tika izturēts, bet uzreiz pēc mazākumā cīņas rezultātu atklāja "Torpedo" amerikāņu uzbrucējs Endijs Mīle. Tikpat neveiksmīgs mājiniekiem bija trešā perioda ievads, kura ceturtajā minūtē Vladimirs Galuzins pēc neatlaidīgas cīņas vārtu priekšā dubultoja "Torpedo" pārsvaru.

Turpinājumā gan likstas piemeklēja viesus - vārti bija jāatstāj šovakar lielisku spēlējošajam Brastam, turklāt perioda vidū Mihails Varnakovs atstāja "Torpedo" mazākumā uz piecām minūtēm. Vairākumā Gudļevskis vairākas reizes tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, un piecarpus minūtes pirms pamatlaika beigām tas nesa augļus - vārtus ar metienu no kreisās puses Brastu pārspēja Zīle.

Pusotru minūti līdz finālsvilpei rīdziniekiem izdevās panākt neizšķirtu, Zīles metienu pielabojot Dzierkalam. Spēle turpinājās pagarinājumā, kura sākumā rīdzinieki veiksmīgi izglābās no zaudētiem vārtiem, bet otrā laukuma galā no vārtu priekšas nesekmīgs bija Dzierkals.

Tāpat pagarinājumā viens pret Brastu izslidoja aizsargs Uvis Balinskis, taču arī viņam neizdevās gūt vārtus. Papildlaika pēdējā minūtē vairākas reizes mājiniekus glāba Gudļevskis, uzvarētāju tā arī nenoskaidrojot.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pēc tam sekoja pēcspēles metienu sērija, kurā Rīgas komanda piekāpās ar 0:1, pretiniekiem uzvaru nodrošinot Mīlem. Latvijas komandā pēcspēles metienus nerealizēja Gints Meija, Lauris Dārziņš, Videls, Metjū Majone un Dzierkals.

Rīgas "Dinamo" šo mājas spēļu sēriju sāka trešdien, kad ar rezultātu 2:0 pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienību. Savukārt pēc cīņas ar "Torpedo" gada noslēdzošajā spēlē svētdien tiks uzņemta latviešu uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo".

Savukārt pirmo maču Jaunajā gadā rīdzinieki aizvadīs 4.janvārī, kad viesosies pie Jaroslavļas "Lokomotiv".

Latvijas klubs pašlaik aktīvi cīnās par vietu Gagarina kausā, no Rietumu konferences kopvērtējuma astotajā vietā esošās Maskavas apgabala "Vitjaz" tā atpaliek trīs punktus, tomēr aizvadījusi par vienu spēli mazāk.

Rīgas "Dinamo" un "Torpedo" savā starpā kopumā tikušās 31 reizi, un rīdzinieki virsroku guvuši 13 gadījumos. Šosezon vienības savā starpā spēkojās 15.novembrī , kad izbraukumā Latvijas klubs uzvarēja pagarinājumā ar 3:2. Uzvaru viesiem nodrošināja Uvis Balinskis.

Pirms šīs spēles Latvijas komanda papildināja sastāvu ar krievu aizsargu Ruslanu Pedanu, kurš šajā sezonā uzspēlēja latviešu uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētajā Maskavas "Spartak" - septiņās spēlēs pie rezultativitātes punktiem netika, bet nopelnīja negatīvu lietderību -3. Viņa kontā arī 21 mačs Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) vienībā Voskresenskas "Himik", kuros gūti divi vārti un veiktas trīs rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīts neitrāls lietderības koeficients.

Rīgas "Dinamo" ar 40 punktiem 42 spēlēs Rietumu konferencē ieņem devīto vietu, pirmajam astotniekam zaudējot trīs punktus. Tikmēr "Torpedo" ar 50 punktiem 45 cīņās ir Austrumu konferences septītajā pozīcijā.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē tās sastāvā pašlaik ir 12 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

"Dinamo Rīga" pirmssezonas svinīgās vakariņas

Pagājušajā nedēļā uz svinīgajām pirmssezonas vakariņām viesnīcas "Islande Hotel" restorānā pulcējās "Dinamo Rīga" hokejkomanda un īpašnieki.

gallery icon
73

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlē Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem būs jāmērojas spēkiem pa divām reizēm.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.