"Mogo" hokeja komandā spēlējošais cīkstonis Riekstiņš salauž pretiniekam galvaskausu
Cīkstonis un hokejists Daniels Riekstiņš.
Hokejs
2016. gada 8. februāris, 18:09

"Mogo" hokeja komandā spēlējošais cīkstonis Riekstiņš salauž pretiniekam galvaskausu

Jauns.lv

Latvijas čempionvienību hokejā "Mogo" pārstāvošais MMA cīkstonis Daniels Riekstiņš par pretinieka traumēšanu kautiņa laikā saņēmis diskvalifikāciju līdz sezonas beigām.

Pagājušajā nedēļā notikušajā hokeja virslīgas spēlē starp "Prizma" un "Mogo" komandu otrajā trešdaļā notika incidents, kura rezultātā pēc Riekstiņa sitiena galvas traumu guva Vladislavs Balakuns.

Kā sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja "Prizmas" komandas galvenais treneris Ēriks Miļuns, Balakuns pēc notikušā guvis galvaskausa lūzumu trijās vietās un viņam veikta operācija. Tāpat sportistam konstatēti arī vaiga kaula un zoda kaula lūzumi.

Tagad Latvijas Hokeja federācija (LHF) lēmusi Riekstiņu diskvalificēt līdz šīs sezonas beigām "par sitienu pretiniekam, kā rezultātā pretinieks guva smagu traumu". Tāpat Riekstiņam uz vēl vienu gadu piespriesta arī nosacīta diskvalifikācija.

Riekstiņš paralēli ir arī jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstonis, un pirmdien paziņots, ka viņš traumas dēļ nepiedalīsies 21.februārī "Arēnā Rīga" plānotajā šovā "Fighting Elite". Viņa cīņa tiek pārcelta uz 19.marta cīņu šovu "Klondaika Fight Arena".

Tāpat par hokeja virslīgas spēlē notikušo incidentu pie diskvalifikācijām tikuši vēl divi spēlētāji - "Mogo" hokejistam Rūdolfam Prūsim būs jāizlaiž trīs virslīgas spēles par uzbrukumu galvas un kakla rajonā, bet "Prizmas" vārtsargs Edgars Lūsiņš saņēmis četru spēļu diskvalifikāciju par sitienu pretiniekam ar vārtsarga atsitējcimdu.

Pēc aculiecinieku stāstītā, incidents sākās pēc Prūša asa spēka paņēmiena. Turpinājumā viņam uzbruka Lūsiņš, bet viss noslēdzās ar Balakuna mēģinājumu kauties ar Riekstiņu, kas gan noslēdzies pēc viena MMA cīkstoņa sitiena.

"Prūsis izpildīja spēka paņēmienu pret Kristapu Liepu. Lūsiņš aizturētā soda laikā slidoja mainīties un mēģināja iesist. Tad arī viss sākās," notikušo atstāstīja Miļuns.

Aizvadītajā mačā Latvijas čempione "Mogo" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 6:3. Zīmīgi, ka pēc otrās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts 3:3, tomēr pēdējās 20 minūtēs Lūsiņa aizvietotājs Kārlis Zakrevskis ielaida trīs ripas.

Latvijas virslīgas kopvērtējuma tabulā "Mogo" ar 52 punktiem 23 spēlēs ir līdere, par punktu apsteidzot "Liepājas" komandu, bet par četriem - Ogres "Kurbadu".

"Zemgale"/LLU ar 45 punktiem ieņem ceturto vietu, bet par 12 punktiem no līderiem atpaliek "Prizma", kas aizvadījusi 25 mačus.

LETA/Foto: HS Rīga