foto: USA Today Sports
Bertāns ar 16 punktiem kaldina "Spurs" uzvaru pār "76ers"
Dāvis Bertāns (#42).
Basketbols
2018. gada 18. decembris, 07:16

Bertāns ar 16 punktiem kaldina "Spurs" uzvaru pār "76ers"

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien guva 16 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, kurā viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" izcīnīja uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Spurs" savā laukumā ar rezultātu 123:96 (29:32, 31:17, 33:22, 30:25) pārspēja Filadelfijas "76ers", mājas spēļu sēriju noslēdzot ar piecām uzvarām sešās spēlēs.

Bertāns šajā duelī laukumā pavadīja 24 minūtes un 31 sekundi, kuru laikā iemeta trīs no četriem tālmetieniem, vienu no diviem divpunktu metieniem un visus piecus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu un vienu reizi pārkāpa noteikumus. "Spurs" ar Bertānu laukumā iemeta par 30 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs komandā.

"Spurs" komandā 21 punktu guva Rūdijs Gejs, bet pa 20 punktiem bija Demaram Derouzenam un Lamarkusam Oldridžam, kurš izcīnīja arī desmit atlēkušās bumbas.

Viesiem pa 16 punktiem iemeta Džonatans Klejs Rediks un Bens Simonss, bet 13 punkti un 11 bumbas zem groziem bija Žoealm Embīdam.

Bertāns spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, laukumā nākdams sestajā minūtē. Nepilnas trīs minūtes vēlāk viņš ar precīzu trejaci noslēdza "Spurs" ātru pāreju uzbrukumā un panāca 22:25. Ceturkšņa turpinājumā latvietis palīdzēja ar piespēlēm komandas biedriem un cīnījās zem groziem, "Spurs" komandai pēc pirmajām 12 minūtēm atrodoties iedzinējos ar 29:32.

Otrās ceturtdaļas otrajā minūtē rūjienietis iemeta vēl vienu tālmetienu un realizēja trīs soda metienus, īsā laikā komandai atspēlēdams sešus punktus un panākdams 35:36. Minūti vēlāk viņš deva atpūsties un laukumā atgriezās četras minūtes pirms pirmā puslaika beigām, nepilnu pusminūti pirms došanās pārtraukumā grozā raidīdams vēl vienu trejaci, kas bija pēdējais precīzais metiens spēles pirmajā pusē - 60:49.

Otrā puslaika ievadā Bertāns izcīnīja vēl pāris atlēkušās bumbas un atbruņoja Embīdu, atpūtā dodoties trešās ceturtdaļas vidū (74:53). Laukumā viņš atgriezās ceturkšņa pēdējā minūtē, kurā iemeta divus soda metienus (93:69).

Latviešu basketbolists savus pēdējos punktus mačā guva ceturtās ceturtdaļas ceturtajā minūtē, kad nepieskatīts pie groza saņēma Oldridža piespēli un panāca 105:80. Nepilnas divas minūtes vēlāk viņš atstāja laukumu uz neatgriešanos, kamēr "Spurs" svinēja uzvaru ar 123:96.

Sanantonio komanda ar 16 uzvarām 31 spēlē ieņem 11.vietu Rietumu konferencē, kamēr "76ers" ar 20 panākumiem 32 cīņās ir ceturtā Austrumos.

"Spurs" nākamo spēli aizvadīs trešdien, kad viesosies pie Orlando "Magic".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās