Pacietība izsīkusi, Porziņģa pārstāvētā "Knicks" komanda atlaidusi galveno treneri Fišeru
Derekam Fišeram patika redzēt Kristapu Porziņģi "Knicks" sākumsastāvā.
Basketbols
2016. gada 8. februāris, 19:13

Pacietība izsīkusi, Porziņģa pārstāvētā "Knicks" komanda atlaidusi galveno treneri Fišeru

Jauns.lv

No latviešu talanta Kristapa Porziņģa pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" galvenā trenera amata pirmdien atlaista kādreizējā līgas zvaigzne Dereks Fišers.

"Knicks" komanda sezonu iesāka veiksmīgi un jau kādu laiku ir pārspējusi pagājušās sezonas rādītāju, kad tika pie 17 uzvarām, tomēr pēdējās desmit spēlēs tā piedzīvojusi deviņus zaudējumus.

Fišera vietā par galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecelts Kurts Rembiss, kurš kopš 2014.gada jūlija "Knicks" komandā strādā par trenera asistentu. Rembiss kļuvis par 27.galveno treneri "Knicks" kluba vēsturē.

Ar 53 spēlēs vidēji iemestiem 13,8 punktiem un izcīnītām 7,7 atlēkušajām bumbām Porziņģis savā NBA debijas sezonā ir "Knicks" komandas trešais rezultatīvākais basketbolists un otrais labākais cīnītājs zem groziem.

"Knicks" komanda ar 23 panākumiem 54 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā. Kaut astotajā vietā esošajai Detroitas "Pistons" komandai ir tikai par četrām uzvarām vairāk, tā aizvadījusi arī par divām spēlēm mazāk.

Kādreizējā līgas zvaigzne Fišers par "Knicks" galveno treneri tika apstiprināts 2014.gada vasarā uzreiz pēc spēlētāja karjeras noslēgšanas. Viņa vadībā komanda pusotras sezonas laikā guva 40 uzvaras un piedzīvoja 96 zaudējumus.

Rembisam ir 18 gadu pieredze NBA trenera darbā, taču šī būs tikai otrā reize galvenā trenera amatā. Divas sezonas no 2009. līdz 2011.gadam Rembiss vadīja Minesotas "Timberwolves". Viņš ieguvis astoņus NBA čempiona titulus ar Losandželosas "Lakers" komandu - četrus kā spēlētājs un četrus kā treneris vai strādājot citā amatā.

Fišers NBA kā basketbolists aizvadīja 18 sezonas, ilgstoši spēlējot pašreizējā "Knicks" kluba prezidenta Fila Džeksona vadībā Losandželosas klubā "Lakers", ar kuru piecas reizes kļuva par NBA čempionu.

Spēlētāja karjeras laikā Fišers spēlējis arī Goldensteitas "Warriors", Jūtas "Jazz", Dalasas "Mavericks" un Oklahomsitijas "Thunder" komandās, piedaloties 1287 regulārā čempionāta spēlēs un 259 izslēgšanas turnīra mačos. Pēdējais rādītājs ir NBA rekords. Tāpat viņš aktīvi darbojies NBA Spēlētāju asociācijā.

Jau otrdien "Knicks" komandai gaidāma spēle ar Vašingtonas "Wizards", kas Austrumu konferences kopvērtējumā ir divas pozīcijas augstāk, bet tad sāksies desmit dienu pārtraukums, kas saistīts ar Visu zvaigžņu spēli.

Kā zināms, šīs sezonas debitants augstākajā basketbola līgā Porziņģis bija viens no kandidātiem, lai iekļūtu NBA Visu zvaigžņu spēles Austrumu konferences sākumsastāvā. Tomēr līdzjutēju balsojumā latvietim pietrūka gandrīz 100 000 balsu, lai to paveiktu. Porziņģis ar 473 579 balsīm palika sestais, bet lai iekļūtu Zvaigžņu spēles sākumsastāvā, balsojumā bija jātiek labāko trijniekā.

Tiesa, Porziņģis izies laukumā mačā, kurā sacenšas spilgtākie pirmgadnieki un labākie no spēlētājiem, kas NBA aizvada otro sezonu. Porziņģis iekļauts Starptautiskajā komandā, kas divas dienas pirms NBA Visu zvaigžņu spēles tiksies ar ASV komandu.

"Knicks" Porziņģi izvēlējās pagājušās vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

LETA/Foto: EPA/LETA