Kristapam vērienīgs sniegums jau atkal zaudētā "Knicks" mačā. Labāko momentu VIDEO
Viņa lieliskā trešā spēles ceturtdaļa un iemestie kopumā 20 punkti neglāba komandu no zaudējuma.
Basketbols
2016. gada 10. februāris, 06:27

Kristapam vērienīgs sniegums jau atkal zaudētā "Knicks" mačā. Labāko momentu VIDEO

Jauns.lv

Basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien guva 14 punktus trešajā ceturtdaļā, taču tas viņa pārstāvēto Ņujorkas "Knicks" komandu neglāba no zaudējuma Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, ciešot neveiksmi jaunā galvenā trenera Kurta Rembisa vadībā.

"Knicks" savā laukumā ar 108:111 (21:35, 29:28, 33:20, 25:28) piekāpās Vašingtonas "Wizards" basketbolistiem, ciešot jau sesto neveiksmi pēc kārtas. Porziņģis šajā mačā izcēlās ar 20 punktiem, būdams komandas otrais rezultatīvākais spēlētājs aiz Karmelo Entonija, kurš guva 33 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas.

Tikmēr "Wizards" sastāvā ar 28 punktiem un 17 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Džons Vols, kamēr 26 punktus pievienoja Bredlijs Bīls.

Porziņģis šoreiz laukumā pavadīja 29 minūtes un 34 sekundes, grozā raidot sešus no astoņiem divpunktu metieniem, divus no sešiem trīspunktniekiem un abus soda metienus. Tāpat latvieša rēķinā piecas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, trīs bloķēti metieni, divas piezīmes un trīs kļūdas.

Porziņģa brīnišķīgais danks spēlē pret "Wizards":

Šis mačs "Knicks" komandai un arī pašam Porziņģim, kurš jau pirmajā uzbrukumā nerealizēja tālmetienu, sākās neveiksmīgi. Pirmo četru minūšu laikā Ņujorkas vienība nonāca iedzinējos ar 6:12, bet pirmās ceturtdaļas izskaņā "Wizards" pārsvars pārsniedza desmit punktus, turklāt vienubrīd viesu handikaps bija arī 16 punkti (35:19).

Pirmā puslaika otrajā pusē "Knicks" basketbolistiem izdevās līdzsvarot mača gaitu un arī pietuvoties pretiniekiem. Tikmēr Porziņģim pirmais puslaiks bija neveiksmīgs, jo viņš pieļāva vairākas kļūdas un guva četrus punktus.

Tikmēr "Wizards" pirmo puslaiku noslēdza, esot vadībā ar 63:50.

Trešajā ceturtdaļā "Knicks" salauza cīņas gaitu, turklāt redzamākais basketbolists laukumā bija tieši Porziņģis, kurš ceturkšņa gaitā guva 14 punktus. Vispirms viņš otrā puslaika ievadā iemeta divus tālmetienus un pēcāk skaisti trieca bumbu grozā no augšas. Trīsarpus minūtes līdz ceturtdaļas beigām Porziņģis guva savu 18.punktu, bet nākamajā Ņujorkas vienības uzbrukumā Kevins Serafins pirmo reizi vadībā izvirzīja mājiniekus - 79:78.

Ceturkšņa izskaņā Porziņģis, izskatoties manāmi saguris, tika nomainīts, bet pamatlaika turpinājumā abas komandas cīnījās punkts punktā.

Latvijas basketbolists laukumā atgriezās vien ceturtās ceturtdaļas otrajā pusē, taču pamatlaika izskaņa Porziņģim nebija diez ko veiksmīga, jo šo minūšu laikā viņš guva divus punktus. Tikmēr "Wizards" komandai pēdējās minūtēs izdevās atrauties un sasniegt arī desmit punktu pārsvaru (106:96), turklāt līdera lomu uzņēmās Vašingtonas vienības līderis Vols.

Pamatlaika pašā izskaņā Entonijs iemeta piecus punktus pēc kārtas, saglabājot intrigu šajā cīņā. Lai gan, sākoties pēdējai minūtei, "Knicks" pietuvojās vairs tikai līdz 103:106, tiesneši pārskatīja pēdējās epizodes, nolemjot neieskaitīt divu punktu guvumu, kas mājiniekus attālināja līdz piecu punktu atstatumam.

Pamatlaika pēdējā minūte aizritēja dramatiskā cīņā, bet 8,5 sekundes līdz beigām Lengstons Gelovejs realizēja tālmetienu, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam - 106:107. Tomēr "Knicks" tā arī neizdevās atspēlēties, jo "Wizards" bija sekmīga soda metienos, bet pēdējā sekundē Gelovejs nerealizēja izšķirošo trīspunktnieku, kas mājiniekiem būtu ļāvis panākt neizšķirtu.

Kā zināms, "Knicks" pirmdien no galvenā trenera amata atlaida Dereku Fišeru, viņa vietā par pienākumu izpildītāju līdz pat sezonas beigām ieceļot trenera asistentu Rembisu.

Ar 23 uzvarām 55 mačos "Knicks" komanda Austrumu konferences kopvērtējumā atrodas 12.vietā. Tikmēr "Wizards" ar tikpat panākumiem 50 spēlēs ir desmitie šajā konferencē.

Turpinājumā "Knicks" komandu sagaida pārtraukums, kas saistīts ar NBA Visu Zvaigžņu spēli. Nākamo maču Ņujorkas vienība aizvadīs tikai 19.februārī, kad tai viesos jātiekas ar principiālo pretinieci Bruklinas "Nets".

LETA/Foto: Reuters