foto: Paula Čurkste/LETA
"Dinamo" atkal neieskaita vārtus; piedzīvo jau septīto zaudējumu pēc kārtas
Vienīgos vārtus "Dinamo" labā guva komandas kapteinis Lauris Dārziņš.
Hokejs
2018. gada 10. decembris, 22:00

"Dinamo" atkal neieskaita vārtus; piedzīvo jau septīto zaudējumu pēc kārtas

Jauns.lv / LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) piekāpās Gagarina kausa čempionei Kazaņas "Ak Bars", tādējādi ciešot jau septīto zaudējumu pēc kārtas.

Rīgas "Dinamo" labā vārtus šajā mačā guva Lauris Dārziņš, kamēr "Ak Bars" rindās divreiz izcēlās Jirži Sekačs, bet ar vienu precīzu metienu atzīmējās Vladimirs Tkačovs.

Spēli aktīvāk iesāka rīdzinieki, vairākkārt pakavējoties "Ak Bars" aizsardzības zonā. Tiesa, pēcāk jau pamodās arī Kazaņas vienības hokejisti, kuri pa Kristera Gudļevska vārtiem izdarīja vairākus metienus, turklāt viens no tiem bija precīzs jau piektajā minūtē, kad izcēlās Tkačovs. Sākotnēji gan spēle tika turpināta, bet pēc video atkārtoja noskatīšanās tiesneši vārtu guvumu ieskaitīja. Jau vienā no nākamajiem uzbrukumiem vārtus guva arī Gints Meija, tomēr viņš to paveica, pārkāpjot noteikumus pret "Ak Bars" vārtsargu Emiļu Garipovu, tāpēc arbitri vārtus neieskaitīja.

Rīgas "Dinamo" cīņa ar Kazaņas "Ak Bars"

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) ...

gallery icon
28

Septītajā minūtē rīdzinieki ieguva tiesības spēlēt vairākumā, tomēr viena hokejista pārsvars palika neizmantots. Pēcāk vairākas reizes labi vārtos nospēlēja Gudļevskis, bet pirmā perioda izskaņā vienības ar dažu sekunžu intervālu nopelnīja pa noraidījumiem. Rezultāts pirmajās 20 minūtēs gan tā arī nemainījās, lai gan Rīgas "Dinamo" demonstrēja solīdu sniegumu un regulāri apdraudēja "Ak Bars" vārtus.

Otro periodu Rīgas "Dinamo" ievadīja ar nelielu iniciatīvu, turklāt 26.minūtē "Ak Bars" nopelnīja noraidījumu. Vairākuma laikā rīdzinieki uz pretinieku vārtiem izdarīja spiedienu, kas vainagojās panākumiem, bet tā pašā pēdējā sekundē Dārziņš panāca 1:1. Arī turpinājumā Latvijas klubam piederēja pārsvars, kamēr Kazaņas hokejisti turpināja saskarties ar disciplīnas problēmām, jo 32.minūtē Mihails Gluhovs devās uz noraidīto soliņa. Tiesa, šoreiz mājiniekiem neko ievērības cienīgu izveidot neizdevās.

Lai arī šķita, ka otrā trešdaļa noslēgsies ar rezultātu 1:1, citās domās bija "Ak Bars" hokejists Sekačs, kurš ar ļoti tehnisku sniegumu 39.minūtē atkal izvirzīja vadībā viesus. Līdz pārtraukumam abpusēju noraidījumu nopelnīja Kevins Klārks un Romands Abrosimovs, tādējādi otro periodu komandas noslēdza ar spēli četri pret četri.

Jau cīņas 45.minūtē Sekačs ar metienu vārtu devītniekā panāca 3:1, tādējādi gūdams savus otros vārtus šajā spēlē. Tikai dažas sekundes vēlāk Meija nopelnīja divu minūšu noraidījumu un vairākuma laikā viesiem bija pāris labas iespējas vēl vairāk palielināt savu pārsvaru. Rīgas "Dinamo" hokejistiem nesekmējās ar atspēlēšanos, bet nepilnas astoņas sekundes līdz pamatlaika beigām "Ak Bars" nopelnīja vēl vienu noraidījumu, turklāt vairākuma izskaņā mājinieki nomainīja Gudļevski pret sesto laukuma spēlētāju.

Viena hokejista pārsvaru Latvijas klubs gan neizmantoja, turklāt teicams vārtos bija Garipovs. Savukārt divas minūtes un deviņas sekundes pirms beigām divu minūšu noraidījumu jau saņēma Rīgas "Dinamo" uzbrukuma līderis Līnuss Videls, kas arī kliedēja Latvijas komandas izredzes uz labvēlīgu rezultātu.

Šī abām vienībām bija otrā tikšanās šajā sezonā - vēl 17.novembrī "Ak Bars" savā laukumā guva uzvaru pēcspēles metienos ar 2:1.

Rīgas klubs gan pēdējā laikā neaizvada to veiksmīgāko sezonas nogriezni, jo ciesti jau septiņi zaudējumi pēc kārtas, turklāt pēdējos desmit mačos piedzīvotas deviņas neveiksmes. Zīmīgi, ka šī melnā josla tika sākta tieši pret Kazaņas komandu. Zaudējumu sērija likusi arī izkrist no Rietumu konferences pirmā astoņnieka, kas pēc regulārā čempionāta nodrošina vietu izslēgšanas turnīrā.

No pirmā astoņnieka rīdzinieki atpaliek jau piecus punktus.

Savukārt "Ak Bars" pēdējā laika sekmes ir krietni labākas - pēdējos 11 mačos gūtas desmit uzvaras.

Rīgas un Kazaņas klubi savā starpā KHL čempionātā līdz šim tikušies 21 reizi, Latvijas komandai tiekot tikai pie sešām uzvarām.

Latvijas vienība piektdien savā laukumā ar 2:4 piekāpās Ufas "Salavat Julajev" vienībai, bet pēc pirmdienas spēles ar "Ak Bars" sekos četri mači izbraukumā, kur būs jātiekas ar Bratislavas "Slovan", Minskas "Dinamo", Sanktpēterburgas SKA un Helsinku "Jokerit", ko pārstāv bijušais rīdzinieku vārtsargs Jānis Kalniņš.

Tiesa, pēc trešdienas mača ar "Slovan" būs sešu dienu pauze.

Nākamo spēli savā laukumā Rīgas "Dinamo" aizvadīs 26.decembrī.

Rīdzinieku sastāvā traumas šobrīd dziedē krievu aizsargi Dmitrijs Šuļeņins un Sergejs Gimajevs, kā arī uzbrucējs Gunārs Skvorcovs, bet pirmdien klubs paziņoja, ka pēc abpusējas vienošanās pārtraukta sadarbība ar komandas trešo vārtsargu Maksimu Tretjaku.

Rīgas "Dinamo" ar 32 punktiem 36 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, bet "Ak Bars" ar 59 punktiem 39 cīņās ir trešā Austrumos.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē tās sastāvā pašlaik ir 13 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlē Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem būs jāmērojas spēkiem pa divām reizēm.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.