foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas sieviešu basketbola izlase pirms EČ izlozes iekļauta otrajā grozā
Latvijas sieviešu valstsvienība Eiropas finālturnīrā startēs devīto reizi.
Basketbols
2018. gada 10. decembris, 22:17

Latvijas sieviešu basketbola izlase pirms EČ izlozes iekļauta otrajā grozā

Jauns.lv / LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlase pirms Rīgā gaidāmā 219.gada Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izlozes iekļauta otrajā grozā, informē Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Finālturnīra izloze notiks trešdien Serbijas galvaspilsētā Belgradā plkst.14 pēc Latvijas laika, turklāt tajā piedalīsies arī kādreizējā valstsvienības līdere Anete Jēkabsone-Žogota.

Pirmajā grozā iekļautas Spānija, Francija, Turcija un Krievija, kamēr otrajā - viena no turnīra saimniecēm Latvija, Beļģija, Itālija un Čehija. Savukārt trešajā grozā ievietotas otra mājiniece Serbija, Ukraina, Ungārija un Melnkalne. Visbeidzot ceturtajā grozā ir Slovēnija, Baltkrievija, Lielbritānija un Zviedrija.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) par partneri gaidāmajā turnīrā izraudzījusies Zviedriju, tāpēc tā spēlēs otrā grupā, kas savus mačus aizvadīs Rīgā, tāpēc šī izlase no ceturtā groza nevar tikt ielozēta kā pretiniece.

Tikmēr otra turnīra saimniece Serbija par partnervalsti izraudzījusies Slovēniju.

Latvijā mači notiks galvaspilsētā Rīgā, kamēr Serbijā - Belgradā, Nišā un Zreņaninā.

Eiropas 37.meistarsacīkstes sieviešu komandām notiks no nākamā gada 27.jūnija līdz 7.jūlijam Latvijā un Serbijā. Rīgā notiks divi no četriem grupu turnīriem, kā arī divas no četrām astotdaļfināla spēlēm. Divi grupu turnīri risināsies Serbijas pilsētās Nišā un Zreņaninā, savukārt ceturtdaļfināli, pusfināli un medaļu cīņas risināsies Serbijas galvaspilsētā Belgradā.

Latvijas sieviešu valstsvienība Eiropas finālturnīrā startēs devīto reizi, tai skaitā astoto reizi pēc kārtas (1999, 2005, 2007, 2009, 2011, 2013, 2015, 2017, 2019). Lielākie sasniegumi bijusi ceturtā vieta 2007.gadā, kā arī divreiz izcīnīta sestā pozīcija (2005, 2017).

Latvijā un Serbijā gaidāmā Eiropas čempionāta dalībnieces: Baltkrievija, Beļģija, Čehija, Francija, Itālija, Krievija, Latvija, Lielbritānija, Melnkalne, Serbija, Slovēnija, Spānija, Turcija, Ukraina, Ungārija, Zviedrija.

Eiropas čempionāta pirmo sešu vietu ieguvējas nodrošinās ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

Latvija kontinenta meistarsacīkstes uzņems otro reizi vēsturē - pirmā reize bija 2009.gadā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās