foto: LETA
Tretjaks pametis Rīgas "Dinamo"
Maksims Tretjaks (#50) Rīgas "Dinamo" un Ufas "Salavat Julajev" spēlē "Arēnā Rīga".
Hokejs
2018. gada 10. decembris, 15:31

Tretjaks pametis Rīgas "Dinamo"

Jauns.lv / LETA

Krievu vārtsargs Maksims Tretjaks atstājis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandu Rīgas "Dinamo", pirmdien vēsta klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līgums ar hokejistu pārtraukts pēc abpusējas vienošanās.

Pašlaik 22 gadus vecais Tretjaks tā arī nespēja iegūt vietu rīdzinieku vārtos, būdams komandas trešais numurs. Viņš laukumā tika tikai vienā spēlē, kad 7.oktobrī nomainīja tautieti Timuru Biļalovu zaudējumā pret Novosibirskas "Sibirj" (3:6). Krievs toreiz atvairīja 12 no 14 metieniem.

Zīmīgi, ka jau novembrī parādījās informācija, ka Tretjaks devies prom no Rīgas kluba, lai pievienotos tieši "Sibirj", tomēr krievu vārtsargs palika Latvijas komandā.

Šis vārtsargs ir leģendārā Vladislava Tretjaka mazdēls. Tiesa, viņam Rīgas komandas vārtos šosezon tā arī neizdevās izkonkurēt Kristeru Gudļevski un Biļalovu.

Savas karjeras laikā Tretjaks KHL čempionātā pārstāvējis arī Vladivostokas "Admiral", kurā gan būtisku lomu neieguva, kā arī bijis Maskavas CSKA sistēmā. Savas karjeras laikā gan viņš lielākoties spēlējis Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL) un Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL).

Rīgas "Dinamo" ar 32 punktiem 35 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem devīto vietu, no pirmā astoņnieka atpaliekot par trim punktiem.

Pirmdien rīdzinieki savā laukumā uzņems Gagarina kausa čempioni Kazaņas "Ak Bars".