foto: LETA
Bobslejists Bērziņš: gribējās tikt pirmajā sešiniekā
Pasaules kausa izcīņa bobslejā Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē.
Citi sporta veidi
2018. gada 9. decembris, 23:05

Bobslejists Bērziņš: gribējās tikt pirmajā sešiniekā

LETA

Latvijas jaunajam bobsleja pilotam Ralfam Bērziņam svētdien Siguldā notikušajās Pasaules kausa pirmā posma otrajās divnieku sacensībās gribējās iekļūt pirmajā sešiniekā, kas gan nav izdevies, atzina sportists.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pasaules kausa izcīņa Siguldā bobslejā vīriešiem

gallery icon
101

Jau ziņots, ka svētdien uzvaru divu braucienu summā guva olimpiskais čempions Frančesko Frīdrihs, kurš par 0,06 sekundēm apsteidza Latvijas pilota Oskara Ķibermaņa ekipāžu. Savukārt Bērziņš ar pieredzējušo stūmēju Intaru Dambi bija septītie. Arī sestdien, debitējot Pasaules kausā, jaunais pilots izcīnīja septīto vietu.

"Šodien neizdevās stabili labi braucieni. Bija kļūdiņas, un nespējām atkopties, pēc tam sākās ķēdes reakcija. Nevaram sūdzēties par rezultātu, bet ir jālabo kļūdas. Nesanāca abi braucieni - nebija tie paši labākie," pēc sacensībām žurnālistiem teica Bērziņš. "Gribējās tikt pirmajā sešiniekā. Ja būtu labi braucieni, tad arī būtu. Vakar otrais brauciens bija tuvu ideālam, taču tāpat pieļāvu kļūdas, kas gan, salīdzinot ar pārējiem trim braucieniem, bija minimālas."

Sestdien Bērziņš startēja ar stūmēju Dāvi Spriņģi, kamēr svētdien viņa kamanās sēdās Dambis. "Stūmēja maiņai nav īpaša iemesla. Atšķirību nejutu, jo rezultātu tas arī nav mainījis."

Jaunā bobsleja pilota mērķis šai sezonai ir aizvadīt labus un stabilus braucienus.

"Pasaules kausa izcīņa ir augstākas klases sacensības nekā Eiropas kauss. Jācer uz labiem braucieniem," apņēmīgs bija Bērziņš. "Ir braukts visās Eiropas trasēs, dažas ir parocīgākas, dažas mazāk. Vinterbergā labi gājis, tāpat arī Īglsā. Vinterbergā būs tikai četrinieku sacensības - redzēs kā būs. Četriniekos nobraucu iepriekšējo sezonu, arī pirms šīs sezonas pabraukāju. Četrinieku ir vieglāk stūrēt, bet kļūdām ir daudz lielākas sekas."

Bērziņš savulaik trenējies arī kamaniņu sportā, kas viņam trašu iepazīšanā esot devis ļoti lielu pieredzi.

Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem līderis ar 450 punktiem ir Frīdrihs, kuram ar 420 punktiem seko Ķibermanis. Tālāk ar 368 punktiem ir vācieši Kristofs Hafers un Niko Valters, kā arī krievs Maksims Andrijanovs un čehs Dominiks Dvoržāks. Savukārt Bērziņš ar 336 punktiem ir astotais.

Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc Latvijā norisinājās divas vīru divnieku sacensības. Nākamajā posmā Vācijas trasē Vinterbergā notiks divas sacensības četriniekiem.

Sezonas turpinājumā notiks vēl divi etapi Vācijā, bobslejistus un skeletonistus uzņemot Altenbergas un Kēnigszē trasēm, janvāra vidū sportisti spēkosies Īglsas trasē Austrijā, mēneša beigās būs sacensības Šveices kalnu kūrortā Sanktmoricā, bet sezona noslēgsies Ziemeļamerikā ar diviem posmiem Leikplesidā un Kalgari. Sezonas noslēgumā Vistleras trasē Kanādā norisināsies pasaules čempionāts.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās