foto: LETA
Ankipāns: pēc spēles bijām labāki, bet diemžēl zaudējām
Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Ģirts Ankipāns.
Hokejs
2018. gada 7. decembris, 22:51

Ankipāns: pēc spēles bijām labāki, bet diemžēl zaudējām

Jauns.lv / LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā pēc spēles bija labāka par Ufas "Salavat Julajev", bet diemžēl nācās piedzīvot zaudējumu, pauda rīdzinieku galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Rīgas "Dinamo" piektdien savā laukumā ar rezultātu 2:4 (0:2, 2:1, 0:1) zaudēja Ufas "Salavat Julajev", ciešot jau sesto neveiksmi pēc kārtas.

"Nogulējām sākumu. Ļoti rupja kļūda pirmajā vārtu zaudējumā, kas mūs nedaudz iedragāja. Labi atguvāmies un pārņēmām iniciatīvu. Pēc spēles bijām labāki, bet diemžēl zaudējām. Rīt ir jauna diena - katra diena un treniņš mums ir svarīgs. Ir jāatrod veids, kā gūt uzvaras," pēc cīņas teica Ankipāns.

Jau pirmajās piecās minūtēs rīdzinieki bija nonākuši iedzinējos ar 0:2, kas Ankipānam lika veikt vārtsargu rokādi - pēdējā laikā veiksmīgi spēlējošā Timura Biļalova vietā stājās Kristers Gudļevskis.

"Divi ātri vārti un vajadzēja lauzt spēles gaitu. Gudļevskis iestājās vārtos un viņš mūs noturēja [spēlē]," vārtsargu paslavēja Ankipāns. "Savukārt Mārtiņš Dzierkals ir talantīgs spēlētājs, viņam ir jāatgūst pārliecība par saviem spēkiem. Viņam jāpierod pie šī līmeņa. Cerams iespēlēsies un dos savu pienesumu."

Savukārt "Salavat Julajev" galvenais treneris Nikolajs Culigins sacīja, ka Ufas komandai šī bija ļoti vajadzīga uzvara.

"Zinājām, ka Rīgas "Dinamo" labi spēlē savā laukumā, par to arī brīdināju puišus. Labi sākām, bet otrajā periodā atdevām viņiem iniciatīvu, taču izmantojām savas iespējas. Savukārt trešajā periodā labi nospēlējām mazākumā. Šī bija komandas uzvara," apmierināts bija treneris.

Rīgas "Dinamo" pirmdien krustos nūjas ar iepriekšējās sezonas Gagarina kausa ieguvēju Kazaņas "Ak Bars". Pēc tam Latvijas komandai būs četru spēļu izbraukuma sērija, bet nākamie mājas mači būs tikai pēc Ziemassvētkiem.

Rīgas "Dinamo" ar 32 punktiem 35 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, bet "Salavat Julajev" ar 44 punktiem 36 cīņās ir sestā Austrumos.