foto: LETA
Dairis Bertāns pievienojies Latvijas basketbola izlasei
Latvijas basketbola izlases spēlētājs Dairis Bertāns (nr.9, balts) pārbaudes spēlē "Arēnā Rīga", kurā tiekas Latvijas un Krievijas valstsvienības, gatavojoties 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm.
Basketbols
2018. gada 30. novembris, 15:24

Dairis Bertāns pievienojies Latvijas basketbola izlasei

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns pastiprinājis valstsvienības sastāvu pirms gaidāmās Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas cikla spēles pret Eiropas čempioni Slovēniju.

Kā ziņo, Latvijas Basketbola savienība (LBS), Bertāns ieradies Latvijā un piektdien aizvadījis treniņu kopā ar valstsvienību, bet sestdien valstsvienība dosies uz Slovēniju.

Latvijas valstsvienība, aizvadot vāju ceturto ceturtdaļu, ceturtdien nākamā gada PK kvalifikācijas Eiropas zonas otrā posma I apakšgrupas spēlē savā laukumā ar 75:84 zaudēja Melnkalnei.

Latvijas un Melnkalnes Pasaules kausa kvalifikācijas spēle

gallery icon
192

Bertāns pārstāv ULEB Eirolīgas itāļu vienību Milānas "AX Armani Exchange". Iepriekšējā sezonā viņš ar Milānas komandu kļuva par Itālijas čempionu, bet latvietim šī ir otrā sezona "AX Armani Exchange" kluba rindās.

Pašreizējā Latvijas izlases modelī viņš ir viens no potenciālajiem komandas līderiem. Šosezon Bertāns desmit Eirolīgas mačos guvis vidēji 6,8 punktus, kamēr Itālijas čempionātā latvietim vidēji 6,5 punkti.

Latvijas vīriešu basketbola izlases treniņš pirms spēlēm ar Melnkalni un Slovēniju

gallery icon
59

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, šobrīd Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā I grupas vadībā ar septiņām uzvarām deviņās spēlēs atrodas Turcija un Spānija, kam ar pieciem panākumiem seko Melnkalne, Latvija un Ukraina. Tikmēr Slovēnija iekrājusi divas uzvaras deviņos mačos.

Trīs labākās I apakšgrupas komandas izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

Pasaules kausa finālturnīrs nākamgad notiks Ķīnā.