foto: LETA
Rīgas "Dinamo" uzvar Boba Hārtlija trenēto "Avangard"
Spēles moments.
Hokejs
2018. gada 23. novembris, 21:57

Rīgas "Dinamo" uzvar Boba Hārtlija trenēto "Avangard"

Jauns.lv / LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) apspēlēja Omskas "Avangard", kuru vada Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Vārtus uzvarētāju sastāvā guva Brendons Makmilans, Miķelis Rēdlihs un Lauris Dārziņš.

Rīdzinieki jau pirmās trešdaļas ievadā divreiz nonāca mazākumā, jo noraidījumus nopelnīja Lauris Dārziņš un Koltons Gilīss. "Dinamo", spēlējot nevienādos sastāvos, vārtus gan nezaudēja, turklāt mača pirmajās 20 minūtēs rezultāts tā arī netika atklāts.

Pēc tam arī otrajā periodā rezultāts ilgu laiku bija nemainīgs. Abas komandas apmainījās ar noraidījumiem, tomēr mazākumos gan "Dinamo", gan "Avangard" spēja savus vārtus nosargāt neskartus. Otrās trešdaļas 14.minūtē savu iespēju izmantoja Makmilans, kurš ripu raidīja vārtu tīklā pēc Kevina Klārka piespēles.

Rīgas komanda bija panākusi pārsvaru, turklāt perioda beigu daļā tika pie vēl vienas vairākuma iespējas, kura netika izmantota. Rīdziniekiem gan palika vēl 37 vairākuma sekundes noslēdzošajā trešdaļā, kuras tik un tā netika izmantotas.

"Avangard" komandu noslēdzošajā trešdaļā sarežģītā situācijā atstāja Viktors Stolberjs, kurš nopelnīja 2+2 minūšu noraidījumu. "Dinamo" viesus par to sodīja, vārtus ātri vien gūstot pieredzējušajam Rēdliham. Rīdziniekiem gan turpinājās vairākums, taču vēlreiz to izmantot neizdevās.

Spēles atlikušajās minūtēs mačs bija visai saspringts. "Avangard" centās atspēlēties, turklāt mača izskaņā nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Šāda taktika nenesa augļus, jo ripu pārtvēra mājinieki, bet Dārziņš to meta tukšos vārtos. Līdz ar to "Dinamo" komanda izcīnīja uzvaru.

"Dinamo" otrdien aizvadīja pirmo maču mājas spēļu sērijā, ar 1:2 piekāpjoties Maskavas apgabala "Vitjaz" komandai, kas ir viena no rīdzinieku tiešajām konkurentēm cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā. Pirms tam trīs izbraukuma spēlēs tika gūtas divas uzvaras un iekrāti pieci no sešiem iespējamajiem punktiem.

Savukārt "Avangard" izbraukumu iesāka ar uzvaru 4:2 pār Ņižņijnovgorodas "Torpedo", bet pirms divām dienām ar 4:7 piekāpās Helsinku "Jokerit" vienībai.

Nākamos mačus rīdzinieki aizvadīs pirmdien un trešdien, kad "KHL World Games'" ietvaros Cīrihē tiksies ar Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA komandām.

"Dinamo" un "Avangard" komandas savā starpā tikušās 23 reizes, 12 panākumus gūstot Rīgas vienībai.. Omskas komanda visas 11 uzvaras izcīnījusi pamatlaikā, bet rīdzinieki maču 60 minūtēs spējuši uzvarēt septiņas reizes.

Rīgas "Dinamo" Rietumu konferences kopvērtējumā ar 30 punktiem 29 mačos ieņem septīto vietu, kamēr "Avangard" ar 44 punktiem 31 spēlē ir otrā Austrumos.

Hārtlijs pie "Avangard" stūres stājās maija beigās pāris nedēļas pēc pasaules čempionāta. "Avangard" ar viņu noslēdza līgumu uz divām sezonām.

Rīgas "Dinamo" komandai savainojumu dēļ šobrīd nevar palīdzēt uzbrucējs Gunārs Skvorcovs un aizsargs Kristaps Zīle.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" aizsargs Metjū Majone saņēmis visvairāk balsu KHL Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojumā, turklāt Bobrova divīzijas sākumsastāvā iebalsots arī rīdzinieku zviedru uzbrucējs Līnuss Videls.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē tās sastāvā pašlaik ir 13 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlē Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem būs jāmērojas spēkiem pa divām reizēm.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.