foto: Shutterstock
Latviju pārstāvošam bokserim par 111 kilogramu hašiša kontrabandu piespriež piecarpus gadus ilgu ieslodzījumu
Boksa cimdi.
Sporta zvaigznes
2018. gada 18. novembris, 09:28

Latviju pārstāvošam bokserim par 111 kilogramu hašiša kontrabandu piespriež piecarpus gadus ilgu ieslodzījumu

Jauns.lv / LETA

Zemgales rajona tiesa Bauskā piespriedusi piecarpus gadus ilgu ieslodzījumu kādam bokserim, kurš 2012. gadā uz Latvijas-Lietuvas robežas tika apturēts ar 111 kilogramiem hašiša, liecina publiski pieejamais anonimizētais tiesas spriedums.

Tajā norādīts, ka vīrietis pirmstiesas procesā nenoskaidrotā vietā, iespējams, Spānijā, iegādājās 111,16 kilogramus hašiša un to ar mašīnu centās pārvest pāri Latvijas robežai, noslēpjot automašīnā izveidotā slēptuvē.

Notiesātais tiesā liecināja, ka no 2010. gada profesionāli nodarbojies ar boksu, pārstāvot Latviju profesionālajā sportā. Viņš tiesai norādīja, ka apbalvojumi boksā bija viņa ienākumu avots.

Vīrietis tiesā savu vainu neatzina, norādot, ka neilgi pirms brauciena kāds viņa paziņa, kurš bija valsts amatpersona, no viņa mašīnu aizņēmās, netieši norādot, ka tieši šī amatpersona, bez boksera ziņas, izveidoja mašīnā slēptuvi un noslēpa tur hašišu. Notiesātais vīrietis arī liecināja, ka amatpersona esot pārdzīvojusi par lieliem naudas zaudējumiem.

Savās liecībās vīrietis arī norādīja, ka 2014. gadā viņa advokāte saņēma notariāli apstiprinātu iesniegumu, kurā šī amatpersona atzinās, ka bez viņa ziņas paslēpis automašīnā hašišu un plānojis, ka viņa paziņas Barselonā iesaistīs automašīnu ceļu satiksmes negadījumā, un aizbildinoties ar remontu, iztukšos slēptuvi, par kuru notiesātais vīrietis neko nav zinājis.

Pārbaudot šo dokumentu tiesa secināja, ka nav iespējas pārliecināties par tā atbilstību patiesībai, jo amatpersona, kas it kā šo dokumentu bija rakstījusi, atradās sliktā veselības stāvoklī, kā arī nesaprata latviešu valodu tādā līmenī, lai spētu uzrakstīt šādu dokumentu. Turklāt šis dokuments tiesai tika iesniegts vairāk nekā pusgadu pēc amatpersonas nāves.

Savukārt muitas darbinieki tiesai liecināja, ka vīrietis ir zinājis par slēptuves atrašanās vietu, jo pēc aizturēšanas, ar roku norādījis uz slēptuvēm, atvieglojot narkotiku atrašanu.

Bez piecarpus gadus ilgā ieslodzījuma vīrietim arī piespriesta policijas kontrole uz vienu gadu.