foto: LETA
Rīgas "Dinamo" pārspēj "Lokomotiv" un pakāpjas uz septīto vietu konferencē
Rīga "Dinamo".
Hokejs
2018. gada 1. novembris, 22:00

Rīgas "Dinamo" pārspēj "Lokomotiv" un pakāpjas uz septīto vietu konferencē

LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 3:2 (2:0, 0:2, 1:0) pārspēja Jaroslavļas "Lokomotiv" vienību, teju divu nedēļu pārtraukumā dodoties ar uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz ar uzvaru "Dinamo" Rietumu konferencē pakāpusies uz septīto vietu.

Šajā mačā "Dinamo" labā vārtus guva Miķelis Rēdlihs, Gints Meija un zviedrs Līnuss Videls, kurš ir KHL šīs sezonas labākais snaiperis.

Jau piektajā minūtē rezultātu atklāja Rēdlihs, kurš palika nepieskatīts pretinieku vārtu priekšā, kur saņēma Laura Dārziņa piespēli no labās malas un raidīja ripu cietoksnī. Nepagāja ne divas minūtes, kad rezultāta tablo vēstīja 2:0 mājinieku labā - Meija no neērtas puses uzmeta pa vārtiem, ripai atsitoties pret vārtsarga muguru un ieslīdot mērķī.

Neveiksmīgais spēles sākums "Lokomotiv" komandai lika veikt vārtsargu maiņu, KHL oktobra labāko jauno spēlētāju Iļju Konovalovu aizstājot Aleksandram Salākam. Pēc neveiksmīgā sākuma viesi izveidojas pāris bīstamus momentus, taču uzdevumu augstumos bija "Dinamo" vārtsargs Timurs Biļalovs.

Otrā perioda ievadā komandas ilgi spēlēja bez pārtraukumiem, šajā laikā nopietnas vārtu gūšanas iespējas neveidojot. Tāpat kā otrdienas mačā, arī šajā savainojumu guva rīdzinieku uzbrucējs Gunārs Skvorcovs, kurš šoreiz, atšķirībā no aizvakardienas, dueli turpināt nespēja.

Mača vidū "Lokomotiv" vienus vārtus atguva, precīzi metot Jegoram Averinam, kuram asistēja viņa uzvārdabrālis Niklolajs. Kad līdz perioda beigām bija palikušas septiņas minūtes, rīdzinieki neveiksmīgi nospēlēja viduszonā, kā rezultātā pretiniekiem radās pārspēks laukuma saimnieku aizsardzības zonā, kas Rušanam Rafikovam ļāva izlīdzināt mača rezultātu.

Trešā perioda ievadā spēle ritēja saraustīti līdz astotajā minūtē KHL labākais snaiperis Videls ar metienu pretī vārtiem izvirzīja rīdziniekus vadībā. Perioda turpinājumā "Lokomotiv" centās vēlreiz panākt izlīdzinājumu, tomēr "Dinamo" spēlēja aukstasinīgi un vienu vārtu pārsvaru nosargāja, izcīnot uzvaru ar 3:2.

Pēc šīs spēles sekos ilgāks pārtraukums, jo nākamais mačs būs vien 13.novembrī, kad izbraukumā notiks spēkošanās ar Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

"Dinamo" ar 23 izcīnītiem punktiem 24 spēlēs Rietumu konferencē tagad ir septītajā vietā , kamēr "Lokomotiv" ar 32 punktiem 24 mačos ir ceturtā.

"Dinamo" pēdējās sešās spēlēs izcīnījusi četras uzvaras, tostarp iepriekšējā mačā pret Artūra Kuldas pārstāvēto Čerepovecas "Severstaļ" tika pārtraukta divu neveiksmju sērija. Savukārt "Lokomotiv" pēdējos peicos mačos zaudējusi trīsreiz, turklāt iepriekšējā cīņā vienība negaidīti atzina "Soči" kluba pārākumu ar 1:2.

Rīgas komandas līderi Līnuss Videls un Metjū Majone ir starp četriem rezultatīvākajiem līgas hokejistiem, jo Majone ar sešiem vārtiem un 21 rezultatīvu piespēli ir otrs labākais punktu guvējs, kamēr Videls ar 13 vārtiem un 13 rezultatīvām piespēlēm ir ceturtajā vietā. Majone ir arī otrs labākais rezultatīvo piespēļu veicējs, kamēr Videls ir labākais vārtu guvējs.

Abas vienības savā starpā līdz šim ir aizvadījušas 26 spēles, no kurām desmit uzvaras guvusi Rīgas vienība, astoņreiz gūstot panākumus pamatlaikā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Rīgas "Dinamo" mājas spēļu sēriju iesāka aizvadītajā nedēļas nogalē, kad ar 1:2 zaudēja Sanktpēterburgas SKA vienībai. Savukārt pēc tam mačā pret "Severstaļ" tika gūts panākums ar 3:0.

Iepriekš komanda atgriezās no izbraukuma, kuru iesāka pirms divām nedēļām, kad ar 3:2 pārspēja latviešu uzbrucēju Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas "Spartak", bet nākamajā duelī ar 2:1 guva virsroku pār Maskavas apgabala "Vitjaz". Tāpat pēc tam sekoja smags zaudējums ar 3:7 pret vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit".

Oktobrī Rīgas "Dinamo" papildinājās ar krievu aizsargu Artjomu Aļajevu, kurš kļuvis par komandas 13.leģionāru, kā arī vienībā oficiāli atgriezās kanādiešu uzbrucējs Koltons Gilīss, kurš Latvijas galvaspilsētas klubā spēlēja jau iepriekšējās divas sezonas, taču regulāri mocījās ar savainojumiem.

Latvijas komandā pašlaik savainoti ir aizsargi Uvis Balinskis un Kristaps Zīle, kā arī uzbrucējs Brendons Makmilens, kuri nebija devušies arī iepriekšējā izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" oktobrī ir piedzīvojusi kopumā četras izmaiņas sastāvā, jo no komandas vēl mēneša pirmajā dienā tika atskaitīts aizsargs Keids Feirčailds, savukārt vēlāk pievienojās pašmāju uzbrucējs Rihards Marenis, kurš rīdzinieku rindās centās iekļūt jau pirms sezonas sākuma.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē tās sastāvā pašlaik ir 13 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlē Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem būs jāmērojas spēkiem pa divām reizēm.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.