foto: Ieva Leiniša/LETA
Šteinberga: Pret "TTT Rīga" komandu vajadzēs spēlēt agresīvi visas 40 minūtes
"Rīgā būs patīkama atmosfēra, halle nav liela, taču maču apmeklēs daudz līdzjutēju, kā arī mana ģimene un draugi, kuri jutīs līdzi arī mūsu komandai," pauda Šteinberga.
Basketbols
2018. gada 9. oktobris, 13:39

Šteinberga: Pret "TTT Rīga" komandu vajadzēs spēlēt agresīvi visas 40 minūtes

LETA

Venēcijas "Umana Reyer" basketbolistēm Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas kvalifikācijas mačos pret Latvijas čempioni "TTT Rīga" vajadzēs spēlēt agresīvi visas 40 minūtes, uzskata Itālijas kluba uzbrucēja Anete Šteinberga.

Kvalifikācijas pirmā spēle "Elektrum" Olimpiskajā centrā, Rīgā, otrdien sāksies plkst.19.30 un tiešraidē to translēs "Best4Sport" televīzijas kanāls.

Komanda, kas būs labāka divu spēļu summā, iekļūs FIBA Eirolīgas pamatturnīrā. Atbildes spēle pēc trim dienām notiks Venēcijā.

"Kvalifikācijā daudz kas būs atkarīgs no mums pašām - kā mēs spēsim apliecināt savu potenciālu. Esam labi sabalansēta un agresīva komandu. Sagaidu, ka vajadzēs spēlēt gudri aizsardzībā pret komandu, kuru vada talantīgs treneris. "TTT Rīga" spēlē komandas spēli ar centieniem atrast brīvos metienus, tāpēc mums jābūt pacietīgām, labi jāaizsargājas un jākoncentrējas," Venēcijas komanda citē Šteinbergas teikto.

Viņa iesaka uzmanīties no rīdzinieču tālmetieniem un spēles soda laukumā.

"Būs svarīgi saglabāt agresivitāti visas 40 minūtes. Rīgā būs patīkama atmosfēra, halle nav liela, taču maču apmeklēs daudz līdzjutēju, kā arī mana ģimene un draugi, kuri jutīs līdzi arī mūsu komandai," pauda latviešu basketboliste.

Šteinberga sestdien Itālijas čempionāta pirmās kārtas spēlē guva 23 punktus un kaldināja "Umana Reyer" komandas uzvaru.

"Protams, ka mums vēl vajag saspēlēties un laika gaitā mums tas arī izdosies. Pirmajā spēlē bija daudz pozitīvu lietu, tajā skaitā agresivitāte uzbrukumā un aizsardzībā. Esam ļoti laba komanda gan laukumā, gan ārpus tā," atzīmēja Šteinberga.

"TTT Rīga" aizvadītajā sezonā 17.reizi un piekto pēc kārtas kļuva par Latvijas čempionēm, kā arī triumfēja apvienotajā Latvijas-Igaunijas līgā. Tāpat Rīgas komanda ieguva Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas sudrabu, bet FIBA Eiropas kausā apstājās izslēgšanas turnīra otrajā kārtā.

Tikmēr Venēcijas klubs vietējā čempionātā aizkļuva līdz pusfinālam, turklāt "Umana Reyer" spēlēja FIBA Eirokausa finālā, kur gan piekāpās titulētajam Turcijas klubam Stambulas "Galatasaray".

Zīmīgi, ka abas komandas savā starpā tikās jau 2016.gada janvārī, kad FIBA Eirokausa 1/16 finālā rīdzinieces piedzīvoja zaudējumu divu spēļu summā.

"TTT Rīga" Eirolīgā spēlējusi jau iepriekš, taču pēdējo reizi 2007./08.gada sezonā. Kopumā četrās sezonās vienība nespēja izkļūt no apakšgrupas. Pēc tam komanda prestižākajā kontinenta klubu turnīrā vairs nespēlēja.

FIBA Eirolīgas kvalifikācijā astoņas komandas cīnīsies par četrām ceļazīmēm uz pamatturnīru. Kvalifikāciju nepārvarējušās komandas sezonu turpinās FIBA Eirokausā. Šosezon FIBA Eirolīgas pamatturnīurā piedalīsies 16 komandas, no kurām 12 uzreiz bija garantēta vieta pamatsacensībās.