foto: AP/Scanpix
Ostapenko nedienas turpinās arī pret ranga ceturtā simta tenisisti
Aļonai Ostapenko iestājies grūts brīdis karjerā.
Citi sporta veidi
2018. gada 8. oktobris, 16:22

Ostapenko nedienas turpinās arī pret ranga ceturtā simta tenisisti

Jauns.lv / LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pirmdien Honkongas WTA "International" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā ar 7-5, 3-6, 2-6 zaudēja slovākietei Kristīnai Kučovai, kura pasaules rangā atrodama vien ceturtajā simtā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ostapenko pasaules rangā atrodama 18. vietā un šajā turnīrā bija izlikta ar trešo numuru, kamēr Kučova ir vien planētas 317. rakete. Par dalību šajā turnīrā Latvijas tenisiste nopelnījusi vienu WTA ranga punktu.

Jau spēles pirmajā geimā Kučova pamanījās iegūt trīs breikbumbas, no kurām izmantoja pēdējo un tādējādi ieguva breiku. Tiesa, pēc tam Ostapenko diezgan pārliecinoši šo breiku atspēlēja, turklāt vēlreiz slovākietes servi viņa lauza ceturtajā geimā, tādējādi izvirzoties vadībā ar 3-1. Kučova gan krietni augstāk rangā esošajai Latvijas tenisistei izrādīja ļoti cienījamu pretestību un pretinieci vēlreiz nobreikoja nākamajā geimā un panāca neizšķirtu.

Ostapenko gan spēlēja diezgan nepārliecinoši un pieļāva daudz kļūdu. Latvijas sportistes vājā spēle noveda pie tā, ka Kučova pirmā seta devītajā geimā lauza viņas servi, panākdama 5-4. Līdz ar to Slovākijas pārstāve varēja servēt par uzvaru pirmajā setā. Jūtot briesmas, Ostapenko saņēmās un desmitajā geimā demonstrēja dominējošu sniegumu, neļaujot pretiniecei uzvarēt nevienā izspēlē.

Līdzīgā stilā Ostapenko spēlēja arī pirmā seta turpinājumā - viņa uzvarēja arī nākamos divus geimus, pirmajā setā triumfējot ar 7-5.

Tiesa, otrajā setā Ostapenko iesākto turpināt neizdevās. Latvijas tenisiste joprojām pieļāva kļūdas un regulāri kļūdījās pirmajā servē. Tas Kučovai ļāva pārņemt iniciatīvu un divas reizes pēc kārtas nobreikot Latvijas pārstāvi, izvirzoties vadībā ar 5-1. Ostapenko gan nākamajā geimā savu servi nosargāja un apturēja slovākietes četru punktu sēriju.

Kučova gan astotajā geimā atkal varēja servēt par uzvaru setā, tomēr, līdzīgi kā pirmā seta izskaņā, Ostapenko bija ļauti kaujinieciski noskaņojusies un spēja vienu breiku atspēlēt. Tomēr jau nākamajā geimā Kučova pretinieces neveiksmīgās pirmās serves rezultātā ieguva divas breikbumbas, šo iespēju arī izmantojot un viņai otrajā setā svinot uzvaru ar 6-3.

Līdz ar to abas tenisistes šīs spēles uzvarētāju noskaidroja izšķirošajā - trešajā - setā. Ostapenko izskatījās zaudējusi spēles pavedienu un viņai trūka pārliecības. Arī trešajā setā Latvijas pārstāvei lielas problēmas sagādāja pirmā serve, bet otrajā geimā Kučova atkal viņu nobreikoja, panākdama 2-0. Lai gan uzreiz pēc tam Ostapenko breiku atspēlēja, pretiniece atbildēja ar to pašu un atkal nonāca drošākā vadībā.

Ostapenko trūka pretargumentu slovākietes spēlei, taču arī pati demonstrēja ļoti vāju sniegumu. Trešā seta astotajā geimā Kučova strīdīgā veidā ieguva divas mačbumbas. Ostapenko vairs nevarēja ņemt videoatkārtojumu, jo savas iespējas bija iztērējusi - viņa uzskatīja, ka bumbiņa bija stipri autā, lai gan tiesnesis šādu pārkāpumu nefiksēja. Pēc neveiksmīgas Latvijas tenisistes pirmās serves slovākiete izmantoja jau pirmo mačbumbu un svinēja uzvaru.

Ostapenko šonedēļ zaudēja Latvijas pirmās raketes godu, par kuru tagad kļuvusi Anastasija Sevastova, jo viņa pasaules rangā atrodas 12. vietā.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Pašlaik 28 gadus vecā Kučova šosezon pārsvarā startē zemākas raudzes ITF līmenī, bet WTA sacensībās lielākoties apstājusies kvalifikācijā un pamatturnīros ir bez uzvarām. Šosezon viņa izcīnījusi 15 uzvaras 28 spēlēs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Karjeras laikā slovākiete izcīnījusi desmit ITF raudzes titulus un viņas augstākais sasniegums rangā ir pirms diviem gadiem gūtā 71. pozīcija. Viņa 2007. gadā uzvarēja ASV atklātā čempionāta junioru turnīrā. Tāpat Kučova vairākas reizes ir pārstāvējusi Slovākiju Federāciju kausā.

Ostapenko Āzijas tūres ietvaros Seulas WTA "International" turnīra otrajā kārtā kapitulēja Jekaterinai Aleksandrovai no Krievijas, neaizstāvot pērn šajās sacensībās iegūto titulu. Pēc tam viņa cieta zaudējumu Uhaņas WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā un apstājās Pekinas WTA "Premier" otrajā kārtā.

Sezonas izskaņas vājais sniegums Ostapenko licis manāmi atkrist WTA rangā.

Otrajā kārtā šī mača Kučova tiksies ar Bulgārijas tenisisti Viktoriju Tomovu, kura pasaules rangā atrodas 162. vietā. Viņa turnīru sāka vēl no kvalifikācijas, taču nespēja to pārvarēt. Tiesa, pēcāk bulgāriete pamatturnīrā iekļuva kā "laimīgā zaudētāja" un pirmajā kārtā ar 6-3, 2-6, 7-6 (7:3) uzvarēja slovēnieti Dalilu Jakupoviču (WTA 79.).

Sacensības notiek uz cietā seguma un tajās ar pirmo numuru izlikta ukrainiete Jeļina Svitoļina.