foto: LETA
"Dinamo" septiņu vārtu spēlē zaudē Hārtlija trenētajai "Avangard"
Hokejs
2018. gada 5. oktobris, 22:12

"Dinamo" septiņu vārtu spēlē zaudē Hārtlija trenētajai "Avangard"

Jauns.lv / LETA

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā piektdien septiņu vārtu spēlē 2:5 (0:2, 0:2, 2:1) piekāpās Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija trenētajai Omskas "Avangard".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīgas komandas rindās ar precīziem metieniem izcēlās Matiass Mitinens un Līnuss Videls, bet uzvarētājiem vārtus guva Sergejs Širokovs, Kirils Semjonovs, Koudijs Frensons, Iļja Mihejevs un Ville Poka.

"Dinamo" iedzinējos nonāca ļoti ātri, jo kādā no "Avangard" uzbrukumiem Maksims Čudinovs izpildīja metienu pa vārtiem, bet pirmais pie atlēkušās ripas bija Širokovs, kurš bez lielām problēmām 28.sekundē to raidīja pustukšos vārtos.

Rīdziniekiem spēles turpinājumā septītajā minūtē bija iespēja spēlēt vairākumā, taču šī izdevība palika neizmantota. Turpretim Omskas klubs 13.minūtē izveidoja kārtējo uzbrukumu, kad pēc Pokas metiena pa vārtiem atkal pirmais pie atlēkušās ripas bija mājinieku spēlētājs Semjonovs, kurš savu iespēju neizšķērdēja un panāca 2:0.

Pēc zaudētajiem vārtiem "Dinamo" atkal bija iespēja spēlēt vairākumā, kas netika izmantota, pirmajai trešdaļai noslēdzoties ar nemainīgu rezultātu.

Spēles otrajā trešdaļā "Dinamo" ripu ķērājam Kristeram Gudļevskim bija problemātiski saskatīt pretinieka izpildīto metienu, ripai vārtos lidojot pēc kādreizējā Zemgus Girgensona komandas biedra Koudija Frensona metiena no zilās līnijas. "Dinamo" neizmantoja arī trešo skaitlisko vairākumu, bet "Avangard" sastāvā kādā no epizodēm viens pret vienu ar Gudļevski aizslidoja Mihejevs, kurš savu iespēju izmantoja. Līdz ar to pēc 40 minūtēm "Avangard" bija pārliecinošā vadībā.

Noslēdzošajā trešdaļā "Dinamo" ātri atguva vienus vārtus, kad no tuvas distances pēc Videla un Dārziņa piespēlēm vārtus guva Mitinens. Nedaudz vēlāk rīdziniekiem izdevās atspēlēt vēl vienus vārtus, kad precīzu metienu apakšējā stūrī izcēlās Videls. Tomēr situāciju sarežģīja Pokas vārtu guvums nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, un "Dinamo" tā arī vairāk vārtus vairs neatspēlēja un cieta zaudējumu mačā.

Abas komandas aizvadījušas kopumā 22 savstarpējās spēles, 11 panākumus gūstot "Dinamo". Rīdzinieki guvuši sešas uzvaras pamatlaikā un allaž bijuši labāki papildlaikā vai pēcspēles metienos, kamēr "Avangard" visas 11 uzvaras guvusi pamatlaikā.

Rīdzinieki pagājušajā nedēļā noslēdza četru mājas spēļu sēriju, jo pirms tam Latvijas galvaspilsētā viesojās Latvijas hokeja uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak", kas šajā cīņā guva uzvaru ar 3:1, bet tad sekoja Latvijas kluba uzvara papildlaikā ar 2:1 pret vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto somu vienību Helsinku "Jokerit". Savukārt nākamajā mačā "Dinamo" ar 1:4 zaudēja "Soči" vienībai, bet pēdējā mājas spēlē ar 3:7 piekāpās Astanas "Baris".

Līdz ar to "Dinamo" ir trīs zaudētu spēļu sērija, kamēr "Avangard" ir viena no šīs sezonas spēcīgākajām komandām KHL, gūstot uzvaras pēdējos astoņos mačos pēc kārtas.

"Dinamo" šīs sezonas trešajā izbraukumā devusies bez trīs vienības hokejistiem, jo savainojumus guvuši Uvis Balinskis, Miķelis Rēdlihs un Brendons Makmilens.

Ģirta Ankipāna un viņa palīgu rīcībā šajā izbraukumā ir 26 hokejisti - trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 15 uzbrucēji. Izbraukumā devās vārtsargi Kristers Gudļevskis, Timurs Biļalovs un Maksims Tretjaks; aizsargi Nerijus Ališausks, Kristaps Sotnieks, Sergejs Gimajevs, Metjū Majone, Roberts Mamčics, Dmitrijs Šuļenins, Marks Entonijs Zaneti un Kristaps Zīle, kā arī uzbrucēji Oskars Batņa, Daniels Bērziņš, Kevins Klārks, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Dzierkals, Andris Džeriņš, Emīls Ģēģeris, Egils Kalns, Roberts Lipsbergs, Gints Meija, Matiass Mitinens, Vitālijs Pavlovs, Frenks Razgals, Gunārs Skvorcovs un Līnuss Videls.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pēc spēles pret "Avangard" svētdien sekos mačs ar līgas pastarīti Novosibirskas "Sibirj", bet izbraukums tiks noslēgts nākamajā otrdienā Kazahstānā pret "Baris" hokejistiem.

Rīgas "Dinamo" šosezon KHL čempionātā 13 spēlēs ir izcīnījusi sešas uzvaras, ar 13 punktiem ieņemot sesto vietu Rietumu konferencē, bet "Avangard" 14 dueļos tikusi pie 13 panākumiem, kas Austrumos ļauj ieņemt otro pozīciju.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" pirmdien paziņoja par līguma laušanu ar amerikāņu aizsargu Keidu Feirčaildu, kurš šosezon piedalījās sešās spēlēs, kuru laikā guva vienus vārtus un izpelnījās negatīvu lietderības koeficientu -3. Vidēji laukumā amerikānis pavadīja 11 minūtes un 21 sekundi.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē sezonas sākumā bija 12 leģionāri, kuru skaits pēc Feirčailda aiziešanas par vienu ir sarucis. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlēs Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem nāksies mēroties pa divām reizēm.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.