foto: EPA/Scanpix
Savainotā Ostapenko piedzīvo bezierunu zaudējumu Pekinas turnīra trešajā kārtā
Aļonai Ostapenko "sausais" zaudējums Pekinā.
Citi sporta veidi
2018. gada 2. oktobris, 13:05

Savainotā Ostapenko piedzīvo bezierunu zaudējumu Pekinas turnīra trešajā kārtā

Jauns.lv / LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko otrdien Pekinas WTA "Premier" sērijas turnīra otrās kārtas spēlē, mokoties ar sāpošu plaukstas locītavu, palika "sausā" un ar 0-6, 0-6 kapitulēja mājiniecei Vanai Cjanai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ostapenko demonstrēja ļoti nestabilu sniegumu, jo īpaši servē, kur pieļāva desmit dubultkļūdas. Tiesa, pasaules ranga 13. vietas īpašniecei problēmas sagādāja plaukstas locītavas savainojums, spēles izskaņā pieprasot arī medicīnisko pauzi, kuras laikā fizioterapeite veica rokas masāžu.

Latvijas tenisiste turnīrā bija izlikta ar 12. numuru, kamēr Cjana rangā ir 28. vietā, bet šajā turnīrā startē ar īpašo ielūgumu jeb "wild card".

Ostapenko jau no spēles sākuma mocījās ar servi, jo pirmajā setā katrā no saviem serves geimiem viņa pieļāva pa vienai dubultkļūdai, ļaujot ķīnietei trīs reizes izmantot breika iespēju. Trešajā geimā Ostapenko neizmantoja trīs iespējas tikt pie punkta, bet piektajā geimā viņa palaida garām vienu šādu iespēju, kamēr pati pie breikbumbām netika.

Vēl sliktāk Ostapenko servēja otrajā setā, jo katrā no pirmajiem diviem savas serves geimiem viņa pieļāva pa divām dubultkļūdām, kamēr Cjana savu servi noturēja pārliecinoši, panākot 4-0. Ostapenko piektajā geimā bija tuvu goda punktam, taču vēl viena dubultkļūda liedza izcīnīt arī to. Pēc piektā geima Latvijas pārstāve lūdza mediķa palīdzību, taču tas cīņas likteni vairs neiespaidoja.

Par dalību turnīrā Ostapenko nopelnīja 65 ranga punktus. Pērn viņa šajās sacensībās sasniedza pusfinālu, par to nopelnot 390 WTA ranga punktus, kurus tagad neizdevās aizstāvēt, līdz ar to Latvijas tenisiste rangā zaudēs vēl vismaz četras vietas.

Ķīnas tenisiste pirmajā kārtā bija brīva no spēles, bet Ostapenko ar 6-4, 7-6 (7:3) uzvarēja ranga 35. raketi Magdalēnu Ribārikovu no Slovākijas.

Cjana trešajā kārtā mērosies spēkiem ar čehietes Karolīnas Plīškovas (WTA 7.) un baltkrievietes Aļaksandras Sasnovičas (WTA 32.) spēles veiksminieci.

Līdz šim Ostapenko ar Vanu Cjanu savā starpā bija tikusies divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Pirmajā spēlē pirms trim gadiem uzvarēja Latvijas tenisa zvaigzne, bet pērn Dubaijas turnīra pirmajā ķārtā labāka bija ķīniete.

Šo sezonu Cjana sāka nesekmīgi, zaudējot pirmajos trīs mačos un arī pēc tam neizcēlās ar stabilu sniegumu, tomēr kopš jūlija viņa demonstrējusi teicamu sniegumu, izcīnot divus WTA turnīru uzvarētājas titulus. Jūlijā viņa palika nepārspēta Naņčanas WTA "International" sērijas sacensībās, bet pirms pusotras nedēļas uzvarēja arī Guandžou WTA "International" sērijas turnīrā.

Tāpat viņa augustā triumfēja Āzijas spēlēs, turpinājumā tika līdz trešajai kārtai ASV atklātajā čempionātā un pusfinālam Hirošimas WTA "International" sērijas turnīrā. Savukārt pagājušajā nedēļā Cjana aizcīnījās līdz pusfinālam Uhaņas WTA "Premier" turnīrā, kur gan traumas dēļ spēli nepabeidza.

Šonedēļ Cjana pasaules rangā ir 28. vietā, kas viņai ir jauns rekords, bet 2017. gadu viņa noslēdza ranga 45. pozīcijā. Karjeras laikā viņa uzvarējusi trijos WTA raudzes turnīros.

Iepriekšējos divos gados Cjana Pekinas WTA "Premier" turnīrā zaudēja pirmajā kārtā, bet 2015. gadā tika līdz otrajai kārtai.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ostapenko Āzijas tūres ietvaros Seulas WTA "International" turnīra otrajā kārtā kapitulēja Jekaterinai Aleksandrovai no Krievijas, neaizstāvot pērn šajās sacensībās iegūto titulu. Pēc tam viņa cieta zaudējumu Uhaņas WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā.

Ostapenko pirms nedēļas pameta ranga pirmo desmitnieku, bet pirmdien publicētajā rangā zaudēja vēl vienu vietu, noslīdot uz 13. pozīciju.

Šosezon Latvijas tenisiste nav izcīnījusi nevienu titulu, tomēr viņa aizkļuva līdz finālam Maiami WTA "Premier" sacensībās, kā arī pusfinālam prestižajā Vimbldonas čempionātā. Tāpat viņas kontā ir ceturtdaļfināli Sanktpēterburgā, Štutgartē, Romā un Īstbornā.

Sacensībās piedalās arī ranga 20. vietas īpašniece Anastasija Sevastova, kura jau sasniegusi trešo kārtu. Svētdien Sevastova uzvarēja Francijas tenisisti Alizē Kornē, kura ir planētas 39. rakete, bet pirmdien bez cīņas tika trešajā kārtā, jo ASV tenisiste Medisona Kīza, kura rangā ir 18. pozīcijā, kreisā ceļgala traumas dēļ no mača atteicās.

Sevastova pārī ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu sacentīsies arī šī turnīra dubultspēlēs, pirmās kārtas spēli aizvadot otrdien, tiekoties ar amerikānieti Betāniju Mateka-Sendsu un taivānieti Suveju Sje.

Pagājušajā nedēļā Sevastova un Pavļučenkova aizcīnījās līdz pusfinālam Uhaņas WTA "Premier" sacensībās, taču Pavļučenkovas traumas dēļ no cīņas par vietu finālā atteicās.

Pekinas turnīrs šosezon ir noslēdzošais starp "Premier Mandatory" kategorijas sacensībām.