foto: Jānis Škapars/LETA
Ostapenko un Sevastova zaudē pozīcijas WTA rangā
Latvijas labākās tenisistes Aļona Ostapenko (pa labi) un Anastasija Sevastova.
Citi sporta veidi
2018. gada 1. oktobris, 10:34

Ostapenko un Sevastova zaudē pozīcijas WTA rangā

Jauns.lv / LETA

Latvijas vadošās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova zaudējušas pa vienai vietai WTA rangā, Ostapenko šobrīd ierindojoties 13. vietā, kamēr Anastasija Sevastova nokritusi uz 20. vietu.

Ostapenko pagājušajā nedēļā zaudēja vietu ranga labāko desmitniekā, kur iepriekš viņa atgriezās augusta beigās, bet pirms tam starp desmit labākajām tenisistēm bija maija beigās, tomēr pēc tam neaizstāvēja Francijas atklātā čempionāta uzvarētājas titulu un atkrita uz 12. vietu, pēcāk vairākas nedēļas pēc kārtas ieņemot arī 11. pozīciju. Viņa starp pirmajām desmit tenisistēm iepriekš bija kopš pagājušā gada septembra.

Tikmēr Sevastova labāko divdesmitniekā atgriezās augustā. Vēl jūlijā viņa triumfēja Bukarestes WTA "International" turnīrā, izcīnot savu trešo WTA turnīru uzvarētājas titulu karjerā.

Ostapenko aizvadītajā nedēļā zaudēja Uhaņas WTA "Premier" turnīra vienspēļu sacensību pirmajā kārtā, piedzīvojot neveiksmi pret Austrāliju pārstāvošo Darju Gavrilovu, bet tāds pats liktenis piemeklēja arī Sevastovu, kura arī šī turnīra pirmajā mačā piedzīvoja neveiksmi, piekāpjoties Anastasijai Pavļučenkovai no Krievijas

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā piedzīvojusi astoņu vietu kritumu un tagad ieņem 356. vietu, bet 18 gadus vecā Daniela Vismane pakāpusies par septiņām vietām uz 562. pozīciju. Vēl Alise Čerņecka par divām vietām pakāpusies uz 997. pozīciju, bet Irina Ļapustina rangā vairs nav atrodama.

Salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, pasaules ranga pirmās trīs vietas palikušas tādas pašas. Reitinga galvgalī ir rumāniete Simona Halepa, bet viņai joprojām seko Dānijas pārstāve Karolīna Vozņacka un vāciete Angelika Kerbere.

Ceturto vietu ieņem čehiete Petra Kvitova, paceļoties par vienu vietu, bet piektā ir ukrainiete Jeļina Svitoļina, kurai arī vienas pozīcijas kāpums. Tikmēr sestā ir ASV atklātā čempionāta uzvarētāja Naomi Osaka, uzlabojot savu pozīciju par divām vietām, bet savu septīto pozīciju ir saglabājusi čehiete Karolīna Plīškova.

Astotajā vietā tagad ir Karolīna Garsija no Francijas, zaudējot četras vietas, bet devītā un desmitā bez izmaiņām ir amerikāniete Sloeina Stīvensa un vāciete Jūlija Gērgesa. Ostapenko rangā apsteigusi Krievijas tenisiste Darja Kasatkina, kura ir 12. vietā, bet vienu vietu augstāk ir Kiki Bertensa no Nīderlandes.

Šīs sezonas griezumā, sportistēm cīnoties par vietu WTA sezonas noslēguma turnīrā, Sevastova ar 2465 punktiem ir 18.vietā, kamēr Ostapenko ar 2299 punktiem ir divas pozīcijas zemāk. Tikmēr līdere ar 6911 punktu ir Halepa. WTA finālturnīrā iekļūs sezonas astoņas labākās tenisistes.

WTA dubultspēļu rangā Ostapenko zaudējusi piecas vietas un ieņem 46. pozīciju. Februārī viņa sasniedza 32.vietu, atkārtojot karjeras rekordu, jo duetā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski triumfēja Dohas WTA "Premier" turnīrā.

Tikmēr Ostapenko dubultspēļu rangā ir 40. vietā, paceļoties par sešām pozīcijām, bet Sevastova pakāpusies par 15 vietām un tagad ir 62. pozīcijā, kamēr Marcinkēviča ir 217. vietā, atkāpjoties par astoņām pozīcijām. Vismane rangā ir 851. vietā, zaudējot trīs vietas, Čerņecka ir dalītā 1239. pozīcijā, pakāpjoties par divām vietām, bet arī Ļapustina ieņem 1239. vietu, piedzīvojot divu pozīciju kāpumu.