foto: AP/Scanpix/LETA
Girgensonam trīs spēka paņēmieni "Sabres" zaudētā NHL pārbaudes spēlē
Girgensons spēlēja 15 minūtes un 30 sekundes, reizi meta pa vārtiem un izpildīja trīs spēka paņēmienu.
Hokejs
2018. gada 27. septembris, 09:24

Girgensonam trīs spēka paņēmieni "Sabres" zaudētā NHL pārbaudes spēlē

LETA

Latvijas hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons trešdien izpildīja trīs spēka paņēmienus, bet viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" cieta sagrāvi Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes spēlē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sabres" viesos ar 1:5 (0:2, 1:3, 0:0) zaudēja Pitsburgas "Penguins" vienībai, kas šonedēļ uz fārmklubu nosūtīja Teodoru Bļugeru.

Girgensons spēlēja 15 minūtes un 30 sekundes, reizi meta pa vārtiem un izpildīja trīs spēka paņēmienus, maču noslēdzot ar negatīvu lietderības rādītāju -1.

"Sabres" labā vienīgos vārtus guva Aleksandrs Nīlanders, bet "Penguins" komandā ar diviem precīziem metieniem izcēlās Fils Kesels. Mājinieki šo maču aizvadīja ar visiem saviem līderiem, kamēr "Sabres" nebija optimālajā sastāvā, daļai vadošo spēlētāju atpūšoties.

Bufalo komanda gatavošanos sezonai sāka ar divām uzvarām, bet tagad četros pārbaudes mačos pēc kārtas piedzīvoti zaudējumi.

Girgensons pērn ar "Sabres" klubu noslēdza līgumu uz diviem gadiem. Bufalo komandā viņš aizvadījis visu savu NHL karjeru jeb piecas sezonas, kuru laikā kopumā 348 spēlēs izcēlies ar 44 vārtiem un 57 rezultatīvām piespēlēm.

"Sabres" aizvadītajā sezonā bija vājākā NHL komanda, bet uzvarēja drafta loterijā un ar pirmo numuru izraudzījās zviedru aizsargu Rasmusu Dālinu.

Jau ziņots, ka "Penguins" pirmdien uz savu fārmklubu Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", kas spēlē Amerikas Hokeja līgā (AHL) nosūtīja Bļugeru. Tāpat uz AHL šonedēļ devās Rūdolfs Balcers un Kristofers Bindulis, kuri piedalījās attiecīgi Otavas "Senators" un Vašingtonas "Capitals" treniņnometnēs, bet vēl pirms tam līdzīgs liktenis piemeklēja Kristiānu Rubīnu, kurš bija uzaicināts uz Toronto "Maple Leafs" nometni.

Līdz ar to bez Girgensona NHL klubu rīcībā no latviešiem šobrīd ir vēl tikai vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks.

NHL 102.sezona sāksies 3.oktobrī, bet regulārais čempionāts noslēgsies 6.aprīlī.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās