foto: AP/Scanpix/LETA
Balcers ar zaudējumu debitē "Senators"; arī Bļugeram zaudējums un negatīvs koeficients NHL pārbaudes spēlē
Rūdolfs Balcers bija laukumā vairākumā, kad "Senators" izdevās gūt vārtus.
Hokejs
2018. gada 20. septembris, 10:49

Balcers ar zaudējumu debitē "Senators"; arī Bļugeram zaudējums un negatīvs koeficients NHL pārbaudes spēlē

LETA

Latvijas jaunie hokejisti Rūdolfs Balcers un Teodors Bļugers ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārbaudes spēles noslēdza ar negatīviem lietderības koeficientiem.

Balcera pārstāvētā Otavas "Senators" ar 1:4 (0:0, 0:1, 1:3) piekāpās Toronto "Maple Leafs" vienībai.

Latvijas hokejists šajā mačā laukumā pavadīja 13 minūtes un 58 sekundes, no kurām vienu minūti un 41 sekundi viņš spēlēja vairākumā. Sev atvēlētājā laikā Balcers ne reizi nemeta pa vārtiem, bet izpildīja divus spēka paņēmienus un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens.

Otavas "Senators" un Toronto "Maple Leafs" mača labākie momenti

Tikmēr Pitsburgas "Penguins", kuras sistēmā spēlē Bļugers, ar 2:3 (0:0, 1:1, 1:1, 0:1) papildlaikā piekāpās Detroitas "Red Wings".

Bļugers spēlēja 18 minūtes un divas sekundes, no kurām divas minūtes un 53 sekundes bija mazākumā. Arī Bļugers pa vārtiem nemeta, bet veica trīs spēka paņēmienus, kā arī uzvarēja 63% iemetienu, kas bija otrs labākais rādītājs komandā. Bļugeram spēles izskaņā negatīvs lietderības koeficients mīnus divi.

Pitsburgas "Penguins" un Detroitas "Red Wings" mača labākie momenti

Latviešu vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks, spēlējot Kolumbusas "Blue Jackets" rindās, pirmdien guva traumu pārbaudes spēlē pret Bufalo "Sabres" vienību, kuru pārstāv Zemgus Girgensons. Savukārt trešdien Bļugers atdeva rezultatīvu piespēli spēlē pret "Sabres".

NHL komandu pirmssezonas treniņnometnēs šosezon ir Girgensons (Bufalo "Sabres"), Bļugers (Pitsburgas "Penguins"), Balcers (Otavas "Senators"), Kivlenieks (Kolumbusas "Blue Jackets") un Kristofers Bindulis (Vašingtonas "Capitals")

NHL 102.sezona sāksies 3.oktobrī, bet regulārais čempionāts noslēgsies 6.aprīlī.