foto: USA Today Sports
Gulbis zaudē 16 pozīcijas ATP rangā, bet Podžum vairāk kā simts vietu kāpums
Citi sporta veidi
2018. gada 10. septembris, 14:16

Gulbis zaudē 16 pozīcijas ATP rangā, bet Podžum vairāk kā simts vietu kāpums

Jauns.lv / LETA

Latvijas vadošais vīru tenisists Ernests Gulbis jaunākajā pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējis 16 pozīcijas, kamēr Mārtiņš Podžus veicis vairāk kā simts vietu kāpumu.

Gulbis tagad atrodams 146.pozīcijā, bet Podžus ir 475.vietā, tikai par ām atpaliekot no sava karjeras rekorda.

Gulbis pēdējo spēli aizvadīja vēl pirms divām nedēļām, kad zaudēja ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā, savukārt Podžus pirms nedaudz vairāk kā nedēļas triumfēja Serbijā notiekošā Suboticas "Futures" vienspēļu turnīrā, nopelnot 18 ranga punktus, kas tagad pieplusoti.

Pēc veiksmīga Vimbldonas čempionāta, kurā Gulbis aizkļuva līdz astotdaļfinālam, viņš pasaules rangā pakāpās uz 109.vietu, manāmi pietuvojoties pirmajam simtam, kur viņš iepriekš bija 2016.gada augustā, tomēr pēc tam viņš rangā atkal piedzīvojis pakāpenisku lejupslīdi. Tiesa, augustā latvietis ārāk bieži nespēlēja.

Pērn Gulbis atkrita pat līdz pasaules ranga sestajam simtam, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu.

Tikmēr valsts trešā rakete ir Roberts Grīnvalds, kurš saglabājis 1367.pozīciju. Pirms tam augustā latvietis divu nedēļu laikā bija veicis iespaidīgu kāpumu par 431 vietām.

Savukārt Artūrs Lazdiņš zaudējis piecas pozīcijas un ir 1455.vietā. Vēl Jānis Podžus un Krišjānis Stabiņš atguvuši vienu vietu un šobrīd atrodas dalītā 1700.pozīcijā, bet Mārtiņš Rocēns ir pakāpies par septiņām vietām uz 1930.pozīciju.

Tikmēr pērn uz brīdi Gulbim valsts pirmās raketes godu atņēmušais Miķelis Lībietis, kurš iepriekšējā rudenī guva smagu Ahileja cīpslas traumu, no pasaules ranga ir izkritis.

Pasaules ranga desmitniekā pēc ASV atklātā čempionāta notikušas vairākas izmaiņas. Līderpozīciju gan saglabājis spānis Rafaels Nadals, bet viņam joprojām seko titulētais šveicietis Rodžers Federers.

Tikmēr uz trešo no sestās vietas pakāpies serbs Novaks Džokovičs, kurš svētdien trešo reizi karjerā triumfēja ASV atklātajā čempionātā. Pozīciju zemāk noslīdējis otrs svētdienas finālists argentīnietis Huans Martins del Potro, kurš ir ceturtais, bet aiz viņa seko Aleksandrs Zverevs, kurš arī zaudējis pozīciju.

Tālāk atrodas horvāts Marins Čiličs, bulgārs Grigors Dimitrovs un austrietis Dominiks Tīms, kuri visi pakāpušies vietu augstāk, bet no piektās uz devīto pozīciju noslīdējis Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) tenisists Kevins Andersons. Tikmēr labāko desmitnieku noslēdz amerikānis Džons Isners, kurš iepriekš bija 11.vietā.

Dubultspēļu rangā Lībietis zaudējis četras vietas un ieņem 262.pozīciju, bet Mārtiņš Podžus ir 1058.vietā. Rangā ir iekļuvuši Rūdolfs Mednis un Roberts Grīnvalds, kuri šovasar aizkļuva līdz finālam Rīgā notikušajā "Futures" dubultspēļu turnīrā, tagad ieņemot attiecīgi ranga 1323. un 1337.pozīciju, savukārt Jānis Podžus ir atrodams ranga 1553.vietā, bet Artūrs Lazdiņš atgriezies rangā un atrodas 1572.pozīcijā.