foto: LETA
Rīgas "Dinamo" zaudē savu pirmo spēli KHL sezonā
Rīgas "Dinamo" vārtsargs Kristers Gudļevskis.
Hokejs
2018. gada 2. septembris, 17:38

Rīgas "Dinamo" zaudē savu pirmo spēli KHL sezonā

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja klubs Rīgas "Dinamo" svētdien piedzīvoja zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 11. sezonas pirmajā mačā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Dinamo" Krievijas pilsētā Jekaterinburgā ar 2:4 (0:0, 2:2, 0:2) atzina vietējā "Avtomobilist" pārākumu.

"Dinamo" vārtus šajā spēlē sargā latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš atvairīja 28 pretinieku metienus, bet ar precīziem metieniem viesu komandas sastāvā izcēlās skandināvu leģionāri - zviedrs Līnuss Videls un soms Matiass Mitinens.

Pirmajās minūtēs bīstama izdevība pie pretinieku vārtiem radās Frenkam Razgalam, taču pretinieku vārtsargs Vladimirs Sohatskis bija uzdevumu augstumos. Pēc tam "Dinamo" bija iespēja spēlēt vairākumā, taču izdevība palika neizmantota.

Mača turpinājumā bija vērojama aktīva cīņa, turklāt vairākas labas iespējas bija mājiniekiem. Gudļevskis gan allaž glāba savu komandu. Lai arī rīdziniekiem 20 minūšu laikā izdevās savus vārtus nosargāt neskartus, "Avtomobilist" pretinieku vārtus apdraudēja aktīvāk, kamēr "Dinamo" bija spiesta vairāk aizsargāties.

Otrajā trešdaļā "Avtomobilst" aizskrēja pretuzbrukumā un trīs "Dinamo" spēlētāji netika galā ar diviem pretiniekiem, kad pēc Iļjas Krikunova piespēles neviena nepiesegtais Aleksandra Kučerjavenko raidīja ripu vārtos. Rīgas komandas galvenais treneris Ģirts Ankipāns par šādā veidā zaudētiem vārtiem laukuma malā bija ļoti neapmierināts.

Pēc brīža "Dinamo" palika mazākumā, kad noteikumus pārkāpa komandas kapteinis Lauris Dārziņš. Mājinieki meistarīgi izspēlēja vairākumu un ripu pustukšos vārtos raidīja Gregorijs Belousovs. Viesu komanda gan prata atspēlēties, kad "Avtomobilist" vārtu priekšā izveidojās burzma un ripu vārtos vairākumā sarežģītā situācijā raidīja Videls.

Mača turpinājumā kādā no uzbrukumiem Dārziņš veica spēcīgu metienu pa pretinieku vārtiem, bet ripa atlēca tieši uz Mitinena nūjas lāpstiņas, somam savu iespēju izmantojot un izlīdzinot rezultātu.

Pēdējā trešdaļā atkal savu pārākumu demonstrēja mājinieki. Vispirms Anatolijs Goliševs izvirzīja vadībā savu komandu. Sākotnēji viņa vārtu guvums netika pamanīts, spēlei turpinoties, taču atkārtojumā bija redzams, ka ripa pēc viņa metiena ielidoja vārtos un tad izlidoja no tiem. Savukārt sešas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc zibenīgas izspēles ripu vārtos raidīja Dens Sekstos, rīdzinieku situāciju padarot vēl sarežģītāku.

Mača turpinājumā "Dinamo" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču tas nelīdzēja, un rezultātā Rīgas vienība piedzīvoja neveiksmi savā pirmajā sezonas mačā.

Jau ziņots, ka Latvijas kluba galvenā trenera Ģirta Ankipāna un viņa palīgu rīcībā sezonas pirmajā izbraukumā ir trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 16 uzbrucēji.

Uz Jekaterinburgu devās ripu ķērāji Kristers Gudļevskis, Timurs Biļalovs un Maksims Tretjaks, aizsargi Kristaps Sotnieks, Sergejs Gimajevs, Metjū Majone, Dmitrijs Šuļeņins, Marks Entonijs Zaneti, Uvis Balinskis, Nerijus Ališausks un Kristaps Zīle, kā arī uzbrucēji Lauris Dārziņš (kapteinis), Matiass Mitinens, Līnus Videls, Kevins Klārks, Brendons Makmilens, Gunārs Skvorcovs, Frenks Razgals, Andris Džeriņš, Mārtiņš Dzierkals, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Emīls Ģēģeris, Miķelis Rēdlihs, Roberts Lipsbergs, Daniels Bērziņš un Oskars Batņa.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Savukārt mājās palika aizsargi Keids Feirčailds un Roberts Mamčics, kā arī uzbrucējs Egils Kalns.

Sezonas turpinājumā rīdzinieki otrdien viesos tiksies ar Magņitogorskas "Metallurg" komandu. Pēc tam sekos trīs pirmās spēles savā laukumā, uzņemot Novosibirskas "Sibirj", Čerepovecas "Severstaļ" un Mika Indraša pārstāvēto Maskavas "Dinamo".

Šosezon KHL čempionātā piedalīsies 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlēs Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem nāksies mēroties pa divām reizēm.

Jau ziņots, ka vien divas dienas pirms jaunās sezonas sākuma KHL vadība nolēma mainīt punktu skaitīšanas sistēmu. Tagad komandām par uzvaru pamatlaikā regulārā čempionāta spēlē tiks piešķirti divi punkti līdzšinējo trīs vietā - tāda sistēma pastāv jau Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Savukārt par uzvaru pagarinājumā vai "bullīšos" arī pienāksies divi punkti, kamēr par zaudējumu papildlaikā vai pēcspēles metienos tiks piešķirts viens, bet par neveiksmi pamatlaikā - nulle punktu.

Iepriekš par uzvaru pamatlaikā bija trīs punkti, bet pagarinājumā vai "bullīšos" - divi, kamēr zaudētājai pienācās viens.

Gatavojoties sezonai, Rīgas "Dinamo" pirmajā pārbaudes mačā vēl jūlija beigās pēcspēles metienos ar rezultātu 4:3 pārspēja Krievijas Augstākās līgas (VHL) vienību Ņeftekamskas "Toros". Pēc tam rīdzinieki devās uz Ņižņijnovgorodu, kur Gubernatora kausa izcīņā piecās spēlēs guva trīs uzvaras. Latvijas galvaspilsētas klubs ar 4:2 uzvarēja Minskas "Dinamo" vienību, ar 1:0 pārspēja turnīra saimnieci Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un ar 4:3 pēcspēles metienu sērijā pieveica Maskavas "Spartak", bet ar 1:4 piekāpās Maskavas "Dinamo" un ar 2:3 zaudēja Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Savukārt "Latvijas Dzelzceļa" kausā Rīgas vienība ar rezultātu 2:1 pārspēja Minskas "Dinamo", pēc tam sekoja neveiksme papildlaikā ar 1:2 pret Jaroslavļas "Lokomotiv", kā arī uzvara papildlaikā 2:1 pret "AK Bars" un graujošs panākums 6:1 pret Šveices vienību "Davos".

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.