foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas basketbolisti septembrī "Arēnā Rīga" aizvadīs pārbaudes maču pret Somiju
Jānis Strēlnieks bija neapšaubāms izlases līderis pēdējos divos kvalifikācijas mačos un paredzams, ka tāds būs arī spēlēs pret Slovēniju un Spāniju.
Basketbols
2018. gada 21. augusts, 16:31

Latvijas basketbolisti septembrī "Arēnā Rīga" aizvadīs pārbaudes maču pret Somiju

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase 7. septembrī "Arēnā Rīga" aizvadīs pārbaudes maču pret Somiju, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Tāpat ar somiem gaidāma divcīņa Espo pilsētā 31. augustā.

Rīgā gaidāmajā mačā notiks arī izloze, kurā līdzjutēji varēs laimēt apmaksātu ceļojumu divām personām uz latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētās Ņujorkas "Knicks" spēli Londonā.

Šie abām komandām būs pārbaudes mači pirms septembra vidū paredzētajām 2019. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēlēm. Divas dienas vēlāk Latvijas izlase viesos aizvadīs pārbaudes spēli arī pret principiālo pretinieci Lietuvu, bet atlases cikla otrā posma ietvaros komanda 14. septembrī savā laukumā uzņems Slovēniju, savukārt nākamais mačs 17. septembrī būs izbraukumā pret Spāniju.

"Pēc vasaras jāatgūst spēļu garša, tāpēc katrs mačs būs nozīmīgs, lai labāk sagatavotos Pasaules kausa cīņām. Iespēlēties vajadzēs gan komandas līderiem Jānim Strēlniekam, Jānim Timmam, Ojāram Siliņam un Mārtiņam Meieram, gan debitantiem Artūram Strautiņam un Artjomam Butjankovam. Variēsim spēles laiku, lai sasniegtu maksimālu efektu un, protams, cīnīsimies par uzvaru," LBS citē komandas galvenā trenera Arņa Vecvagara teikto.

Tiesa, oficiāli kandidātu saraksts uz šiem mačiem vēl nav izziņots, turklāt jau tagad skaidrs, ka komandai nevarēs palīdzēt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošie Dāvis Bertāns un Kristaps Porziņģis.

Latvijas un Somijas izlases kopš 1992. gada spēlējušas 11 reizes un pārsvars bijis Latvijai, kas uzvarējusi desmit spēlēs. Līdz šim gan tikai viena spēle notikusi Rīgā - 2010. gada 14. augustā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē tika gūta uzvara ar 87:67. Līdz šim pēdējā tikšanās reizē 2017. gada 29. jūlijā Helsinkos latvieši guva virsroku ar 85:81.

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, šobrīd otrajā posmā Spānija ar sešām uzvarām sešās spēlēs ir pirmajā vietā, kamēr ar četriem panākumiem seko Turcija un Latvija. Melnkalnei un Ukrainai ir trīs uzvaras, kamēr Slovēnijai ir divi panākumi.

Pirmajā posmā Latvija pa divām reizēm spēkojās ar Turciju un Ukrainu, bet otrajā posmā gaidāmas cīņas pret Spāniju, Melnkalni un Slovēniju.

Pēc pirmajām divām spēlēm Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Latviju 29. novembrī gaida cīņa Rīgā pret Melnkalni, bet 2. decembrī viesos būs duelis pret Slovēniju. Visbeidzot trešajā "logā" nākamā gada 22. februārī gaidāma cīņa savā laukumā pret Spāniju, bet atlase tiks noslēgta 25. februārī izbraukumā ar dueli pret Melnkalni.

Pasaules kausa finālturnīram, kas nākamgad notiks Ķīnā, kvalificēsies grupas trīs labākās izlases.