foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijā gaidāmajā pasaules čempionātā orientēšanās sportā piedalīsies arī atlēts no Ziemeļkorejas
Ziemeļkorejas karogs.
Citi sporta veidi
2018. gada 25. jūlijs, 16:21

Latvijā gaidāmajā pasaules čempionātā orientēšanās sportā piedalīsies arī atlēts no Ziemeļkorejas

Jauns.lv / LETA

Latvijā gaidāmajā pasaules čempionātā orientēšanās sportā piedalīsies arī atlēts no Ziemeļkorejas, pavēstījuši sacensību rīkotāji.

Jau 35. pasaules čempionāts orientēšanās sportā Rīgā un Siguldā notiks no 4. līdz 12. augustam. Sacensībās Latvijā tiks pārstāvēti pieci kontinenti, jo dalību pieteikušas 49 valstis no Eirāzijas, Āfrikas, Ziemeļamerikas, Dienvidamerikas un Austrālijas.

Pasaules čempionātā startēs 345 sportisti - 192 kungi un 153 dāmas, kā arī ieradīsies 81 oficiālā persona.

Starp pasaules čempionāta dalībniekiem ir orientieristi no Austrālijas (11 sportisti), Brazīlijas (4), Kanādas, (4), Ķīnas (8), Honkongas (8), Dienvidkorejas (8), Japānas (10), Jaunzēlandes (9), ASV (10). Tikmēr Dienvidāfrikas Republika deleģējusi divus orientieristus, Ēģipte un Kolumbija - katra pa trim sportistiem, pa vienam sportistam būs no Ziemeļkorejas, Argentīnas, Maķedonijas, Nīderlandes, Serbijas un Slovēnijas.

Visvairāk sportistu pasaules čempionātam pieteikušas Somija, Lielbritānija un Norvēģija - šīs valstis pārstāvēs 14 sportisti. Pasaules čempionātā piedalīsies arī medaļām bagātākā orientēšanās lielvalsts Zviedrija, kura šogad sacensībām pieteikusi 13 dalībniekus, tikpat sportisti pārstāvēs trešo medaļām bagātāko valsti Šveici, bet Krievija pasaules čempionātā pieteikusi 12 orientieristus. Latvijā startēs ar 11 orientieristiem - sešiem kungiem un piecām dāmām.

Pasaules čempionāts orientēšanās sportā pirmo reizi Baltijas valstīs notika pērn Igaunijā.

Latvijas komanda par mērķi gaidāmajā pasaules čempionātā izvirzījusi medaļas iegūšanu stafetē. Kopumā sacensībās tiks izcīnīti desmit medaļu komplekti piecās disciplīnās.