foto: EPA/LETA
Timma kļuvis par Strēlnieka komandas biedru slavenajā "Olympiacos" komandā
Jānis Timma no Spānijas pārceļas uz Grieķiju.
Basketbols
2018. gada 18. jūlijs, 12:33

Timma kļuvis par Strēlnieka komandas biedru slavenajā "Olympiacos" komandā

LETA

Latviešu basketbolists Jānis Timma kļuvis par tautieša Jāņa Strēlnieka komandas biedru slavenajā Grieķijas klubā Pirejas "Olympiacos".

Līgums ar "Olympiacos" komandu Timmam noslēgts uz diviem gadiem.

Timma iepriekšējā sezonā pārstāvēja Spānijas komandu Vitorijas "Kirolbet Baskonia", taču tagad to atstājis un pievienojies "Olympiacos". Jau iepriekš bija informācija par iespējamu latvieša pārcelšanos uz šo Grieķijas klubu.

Pašlaik 26 gadus vecais Timma ar "Kirolbet Baskonia" pērn parakstīja trīs gadu līgumu un pēcāk arī debitēja ULEB Eirolīgā, tomēr klubā uzkavējās tikai vienu sezonu.

"Kirolbet Baskonia" trešdien savā mājaslapā publicēja atvadas no Timmas, bet pēcāk par spēlētāja pievienošanos komandai paziņoja "Olympiacos".

"Klubs novērtē tevis paveikto iepriekšējās sezonas laikā un vēl visu to labāko karjeras turpinājumā," pavēstīja "Baskonia".

Atvadas savā sociālā tīkla "Instagram" kontā trešdien publicēja arī Timma.

"Vēlos pateikties "Baskonia" par doto iespēju un emocijām, ko guvu no līdzjutēju atbalsta. Bija prieks spēlē jūsu priekšā. Tiesa, dažreiz dzīve mainās ātri, un tam ir nepieciešams pielāgoties," ierakstīja basketbolists.

Iepriekšējā sezonā Timma ULEB Eirolīgā kopumā 33 spēlēs vidēji izcēlās ar 7,6 punktiem un 2,4 atlēkušajām bumbām, kamēr Spānijas čempionātā 42 mačos caurmērā 7,8 punkti un 3,0 atlēkušās bumbas.

Savas karjeras laikā Timma pārstāvējis "ASK Rīga", ASK/"Juniors", "Liepājas lauvas", "Ventspils", "VEF Rīga" un Sanktpēterburgas "Zeņit" komandas.

Kopā ar "Ventspils" komandu Timma 2013.gadā kļuva par Baltijas līgas čempionu, bet gadu vēlāk triumfēja arī Latvijas čempionātā, pašam tiekot atzītam par finālsērijas vērtīgāko basketbolistu. Kopā ar "VEF Rīga" viņš Latvijā triumfēja arī 2015.gadā, kad tika atzīts arī par VTB Vienotās līgas labāko jauno basketbolistu.

Pēdējo gadu laikā basketbolists kļuvis arī par vienu no Latvijas izlases līderiem. Jūnijā gan viņš valstsvienībai ģimenes pieauguma dēļ nepalīdzēja 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs.

Timmu 2013. gadā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā ar kopējo 60. numuru izraudzījās Memfisas "Grizzlies". Šobrīd tiesības uz Timmu šajā līgā gan pieder Orlando "Magic" klubam.

Aizvadītajā sezonā Pirejas vienība vietējā čempionāta finālā piekāpās Atēnu "Panathinaikos Superfoods" basketbolistiem, bet ULEB Eirolīgā cieta neveiksmi ceturtdaļfinālā.

Šovasar par "Olympiacos" galveno treneri kļuva pazīstamais Deivids Blats.

Strēlniekam līgums ar "Olympiacos" ir vēl uz nākamo sezonu.