foto: Edijs Pālens/LETA
Anžejs Pasečņiks uz NBA vēl nedosies un nākamsezon līgumu ar "76ers" neparakstīs
Filadelfijas "76ers" varēs noslēgt līgumu ar Pasečņiku tikai 2019./20. gada sezonā.
Basketbols
2018. gada 3. jūlijs, 14:48

Anžejs Pasečņiks uz NBA vēl nedosies un nākamsezon līgumu ar "76ers" neparakstīs

LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Filadelfijas "76ers" un Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks neparakstīs līgumu uz nākamo sezonu, pavēstījis NBA apskatnieks Keits Smits.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Anžeju Pasečņiku draftē NBA

Latvijas basketbolistu Anžeju Pasečņiku Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2017. gada draftā pirmajā kārtā ar kopējo 25.numuru izvēlējās Orlando "Magic" komanda, ...

gallery icon
16

Līdz ar to "76ers" varēs noslēgt līgumu ar Pasečņiku tikai 2019./20. gada sezonā.

Pasečņiku pagājušā gada NBA draftā pirmajā kārtā ar kopējo 25.numuru izvēlējās Orlando "Magic" komanda, tomēr neilgi pēc tam tiesības uz viņu tika aizmainītas uz Filadelfijas "76ers".

Pēdējās trīs sezonas Pasečņiks ir pavadījis Grankanārijas "Herbalife" sastāvā Spānijas spēcīgākajā līgā.

"Herbalife" aizvadītajā sezonā sasniedza Spānijas čempionāta pusfinālu, tādējādi nākamajā sezonā debitēs ULEB Eirolīgā.

Pašlaik 22 gadus vecais Pasečņiks aizvadītajā sezonā ACB regulārajā čempionātā 33 spēlēs vidēji guva 6,6 punktus un izcīnīja 3,6 atlēkušās bumbas, bet izslēgšanas turnīrā viņam sešās cīņās caurmērā 4,5 punkti un 1,3 bumbas zem groziem.

Savukārt ULEB Eiropas kausā, kur Grankanārijas vienība apstājās ceturtdaļfinālā, latvietis 18 spēlēs vidēji guva 8,5 punktus un izcīnīja 3,9 atlēkušās bumbas.

Līdz šim NBA drafta vēsturē, neskaitot Pasečņiku, bija izraudzīti pieci Latvijas basketbolisti. 2004.gadā ar kopējo 11.numuru Goldensteitas "Warriors" izraudzījās Andri Biedriņu, bet 2011.gadā ar 42.numuru Indiānas "Pacers" izvēlējās Dāvi Bertānu, kurš gan uzreiz pēc tam nonāca Sanantonio "Spurs" paspārnē. Savukārt 2013.gadā Jāni Timmu ar 60.numuru izraudzījās Memfisas "Grizzlies", lai gan tagad tiesības uz latvieti pieder Orlando "Magic" komandai.

Tikmēr visaugstāk izraudzītais latvietis ir nu jau par zvaigzni kļuvušais Kristaps Porziņģis, kuru ar ceturto numuru 2015.gada draftā izvēlējās Ņujorkas "Knicks". Savukārt šogad draftēts tika Rodions Kurucs, kuru Ņūdžersijas "Nets" izraudzījās otrajā kārtā ar kopējo 40.numuru.

NBA spēlējuši līdz šim ir četri latvieši - Gundars Vētra, kurš 90.gadu sākumā neilgu brīdi pārstāvēja Minesotas "Timberwolves", Biedriņš, Porziņģis un Bertāns.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās