foto: Vida Press
Pasaules kausu futbolā 2026. gadā uzņems Latvijas atbalstītās ASV, Meksika un Kanāda
Kā vienīgā konkurente ASV, Meksikas un Kanādas kandidatūrai bija Maroka.
Futbols
2018. gada 13. jūnijs, 14:52

Pasaules kausu futbolā 2026. gadā uzņems Latvijas atbalstītās ASV, Meksika un Kanāda

LETA

Pasaules kausa izcīņu futbolā 2026. gadā uzņems ASV, Meksika un Kanāda, par kuru apvienoto kandidatūru balsoja arī Latvijas Futbola federācija (LFF).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā vienīgā konkurente ASV, Meksikas un Kanādas kandidatūrai bija Maroka, kuras iespējas iegūt tiesības rīkot Pasaules kausu gan netika uztvertas kā pārāk augstas. Arī LFF iepriekš bija publiski paudusi, ka savu balsi par 20206.gada finālturnīra rīkotāju atdos ASV, Meksikai un Kanādai.

Balsojumā Ziemeļamerikas kandidatūra ieguva 134 no 203 balsīm, kamēr Marokai tika vien 65 balsis.

"Apvienotās kandidatūras vārdā gribu pateikties par šo neizmērojamo godu," izteicās ASV Futbola federācijas galva Karloss Kordeiro.

Iepriekš īpaša novērtēšanas komisija apvienotajai ASV, Meksikas un Kanādas kandidatūrai bija piešķīrusi 4,0 vērtējumu piecu baļļu skalā, kamēr Maroka bija tikusi tikai pie 2,7 punktiem.

Apvienotās kandidatūras triumfu 2026.gada Pasaules kausa rīkotājtiesību iegūšanā savā tvitera kontā apsveica arī ASV prezidents Donalds Tramps.

Pasaules kausa izcīņa Ziemeļamerikas kontinentā atgriezīsies pēc vairāk nekā trīs desmitgažu pārtraukuma, kad ASV finālturnīru uzņēma 1994.gadā. Tikmēr Meksikā četrgades nozīmīgākais forums notiks jau trešo reizi, jo tā planētas labākās futbola izlases uzņēma jau 1970. un 1986.gadā.

Tikmēr Kanāda būs šāda līmeņa sacensību debitante.

Kā amerikāņu priekšrocības attiecībā pret Maroku tika uzskatīti jau radīti moderni futbola stadioni, kā arī attīstīta transporta infrastruktūra.

Maroka cīņā par Pasaules kausa rīkošanu zaudēja jau piekto reizi, jo iepriekš tā uz šī foruma organizēšanu kandidēja arī 1994., 1998., 2006. un 2010.gada turnīriem.

Par 2026.gada Pasaules kausa rīkotāju trešdien tika lemts Maskavā notikušajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) kongresā.

Pēc astoņiem gadiem gaidāmajā finālturnīrā pirmo reizi piedalīsies 48 komandas līdzšinējo 32 vietā.

Par turnīra mājvietu pirmo reizi lēma FIFA locekles, bet iepriekš lēmumu pieņēma organizācijas padome, taču vairāki korupcijas skandāli lika šo kārtību mainīt.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Šī gada Pasaules kauss jau ceturtdien sāksies Krievijā, bet 2022.gadā sacensības plānots rīkot Katarā.