Basketbols
2018. gada 30. maijs, 13:08

Dita Rozenberga atgriežas Latvijā un pievienojas "TTT Rīga"

LETA

Latviešu uzbrucēja Dita Rozenberga papildinājusi valsts titulētākās komandas "TTT Rīga" rindas, vēsta basketbola klubs.

Līgums ar 25 gadu veco Rozenbergu noslēgts uz vienu sezonu. Basketboliste Rīgas komandā spēlēs pēc četru gadu pārtraukuma.

"Izvēles pirmais nosacījums - treneris un viņa vēlme mani redzēt sastāvā. Mājās spēlēt vienmēr ir patīkami, tomēr tas uzliek papildu atbildību. Nākamajā sezonā "TTT Rīga" komandai būs konkurētspējīgs sastāvs, iespēja progresēt un, ja spēlēsim Eirolīgas kvalifikācijā, iespēja sacensties augstākajā līmenī. Tas būtu lieliski. Man ļoti svarīgs ir ģimenes atbalsts, tomēr, kā teicu, tas rada papildus atbildību. Esmu ļoti priecīga atgriezties un būt daļa no šīs organizācijas," klubs citē Rozenbergas teikto.

Tikmēr "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts atzīst, ka par Rozenbergas piesaisti komanda interesējusies jau pērn.

"Šogad iecere īstenota. Gandarījums, ka spēlētāja pēc savainojuma spēja ātri atgriezties lielajā basketbolā un labi aizvadīja sezonas otro pusi. Dita ir enerģijas spēlētāja, kura spēlē vienmēr atdod visus spēkus, trenējas ar maksimālu atdevi. Viņa ar savu azartu, neatlaidību, cīņassparu spēj mainīt spēles gaitu. Dita ir daudzpusīga, var spēlēt vairākās pozīcijās - viņa būs viena no pamata spēlētājām, kura aizsardzībā segs pretinieču līderes," stāsta Zībarts.

Rozenberga sezonas nogalē pārstāvēja Itālijas komandu Batipaljas "Treofan", palīdzot tai nosargāt vietu valsts augstākajā līgā. Uzbrucēja sešās spēlēs vidēji guva 9,5 punktus, izcīnīja 6,8 atlēkušās bumbas, veica 2,5 piespēles un izprovocēja 5,0 piezīmes.

Rozenberga pagājušā gada vasarā neilgi pirms Eiropas čempionāta sākuma iedzīvojās ceļgala krustenisko saišu plīsumā, kā rezultātā viņai laukumā varēja atgriezties vien šī gada sākumā, pievienojoties Polijas komandai Ostrovas "Ostrovia". Šajā vienībā Rozenberga nospēlēja ļoti veiksmīgi, divos mačos izceļoties ar vidēji 18,5 punktiem.

Pēc tam viņa pievienojās Ainara Zvirgzdiņa trenētajai un Anetes Šteinbergas pārstāvētajai Beļģijas komandai Brenas "Etixx Mithra Castors". Tajā pašlaik 25 gadus vecā Rozenberga tajā tik pie simboliskas lomas, Beļģijas čempionāta sešās spēlēs caurmērā izceļoties ar 3,3 punktiem un 1,8 atlēkušajām bumbām. Savukārt Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgā viņai divos mačos vidēji 2,5 punkti un 2,5 rezultatīvas piespēles.

Pēc tam, kad 2014.gadā Rozenberga kļuva par Latvijas čempioni ar "TTT Rīga" komandu, viņa sāka leģionāres karjeru un nākamo sezonu pavadīja Itālijas otrās līgas klubā "San Salvatore", vidēji spēlē iemetot 17 punktus un savācot 8,4 bumbas zem groziem.

Turpinājumā viņa 2015./16.gada sezonu iesāka Beļģijas klubā Šarleruā "Spirou Monceau", kur vidēji guva 13,5 punktus, tomēr martā finansiālu iemeslu dēļ tika atbrīvota no sastāva, sezonu noslēdzot "Vega 1"/"Liepāja" komandā un kļūstot par Latvijas vicečempioni.

Savukārt pagājušajā sezonā viņa pārstāvēja citu Beļģijas vienību Namīras "Belfius".

Kā vēstīts, arī nākamajā sezonā "TTT Rīga" komandu pārstāvēs pieredzējusī basketboliste Gunta Baško, kā arī vienība papildinājusi sastāvu ar centra spēlētāju Aiju Brumermani.

"TTT Rīga" par Latvijas čempioni un Latvijas-Igaunijas apvienotā čempionāta uzvarētāju kronēta 17.reizes, tajā skaitā piecos iepriekšējos gados.

Aizvadītajā sezonā Rīgas komanda ieguva Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas sudrabu, bet FIBA Eiropas kausā apstājās izslēgšanas turnīra otrajā kārtā.