Hokejs
2018. gada 17. maijs, 15:10

Indrašis stāsta par problēmām Kopenhāgenas ledus hallē un Latvijas izlases gatavību

LETA

Latvijas izlases hokejisti pēc pasaules čempionāta ceturtdaļfināla sasniegšanas ir emocionālā pacēlumā un gatavi cīņai pret spēcīgo Zviedrijas izlasi, uzskata valstsvienības uzbrucējs Miks Indrašis.

Jau vēstīts, ka Latvijas un Zviedrijas izlašu ceturtdaļfināla cīņa ceturtdien Kopenhāgenā sāksies plkst.21.15 pēc Latvijas laika, un tiešraidē to translēs Latvijas Televīzijas 7. kanāls.

"Jūtamies normāli, vakar nebija treniņa, atpūtāmies. Apgaismojums hallē ir dīvains, ir tumšāks nekā citur, taču ceru, ka vakarā būs labāk, jo nebija ieslēgtas visas lampas. Gatavojamies spēlei, zinām, kas ir jāizdara, zinām, kādi ir pretinieki un centīsimies parādīt savu ierasto spēli," pēc rīta treniņa žurnālistiem sacīja pirmās maiņas uzbrucējs Indrašis, kurš šajā čempionātā ir izcēlies ar piecām rezultatīvām piespēlēm.

"Pēc aizvadītās spēles ar Dāniju esam emocionālā pacēlumā, jo kā nekā esam ceturtdaļfinālā. Tā ir viena spēle, kurā viss kaut kas var gadīties. Esam gatavi cīņai, būsim aktīvi, mēģināsim sēsties viņiem virsū. Treneris prasa, lai mēs vēl nedaudz pieliekam ātrumā. Pagaidām par zviedriem neko konkrētu vēl nav teikuši, bet pirms mača būs vēl viena sapulce," norādīja hokejists.

Viņš uzsvēra, ka dzīvošanas apstākļi Kopenhāgenā ir labi, tāpēc komandai nekas netraucē gatavoties mačam.

"Dzīvojam divu minūšu gājiena attālumā no halles, līdz ar to nav nekādu problēmu, nevajag vairs braukt 40 minūtes ar autobusu. Tas ir neliels plusiņš. Ledus kvalitāte hallē ir līdzīga kā Herningā, bet zviedriem varētu būt priekšrocība, jo šeit jau ir spēlējuši un pieraduši pie tā, kā ripa atlec no apmalēm. Tomēr mēs esam kaujas gatavībā un gatavi atdot visus spēkus šajā spēlē," solīja Indrašis.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piedalījās 2009.gadā, kad Šveicē atkārtoja savu visu laiku labāko rezultātu un ierindojās septītajā vietā. Šāds sasniegums Latvijas izlasei padevies arī 1997. un 2004.gadā.

Latvijas un Zviedrijas spēles uzvarētāji pusfinālā tiksies ar ASV un Čehijas ceturtdaļfināla labāko komandu.

Pērn Latvijas izlase pasaules čempionātā izcīnīja desmito vietu, bet tagad ir garantējusi sev vietu astotniekā.